MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

3 Hvalpe til salg

Sussex Spaniel

MENTALITET
Den er blid og hengiven med en helt igennem positiv holdning til livet, velafbalanceret og har let ved at komme ud af det med fremmede mennesker og andre hunde. Den har en del jagtinstinkt, men falder fint til som selskabshund i en sporty familie, der er indstillet på at tilfredsstille dens krav til aktivitet og nær kontakt.

BEHOV
Den er altid parat til fysisk motion og har et stort behov for at få lov til at bruge sin næse. Den er meget knyttet til familien og vil nødigt være uden selskab for længe ad gangen.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den noget tunge hund holder et behersket tempo, men den er glad for at bevæge sig og meget udholdende. På jagt adskiller den sig fra andre spaniels ved at give hals, når den følger et spor. Den holder god kontakt og begiver sig sjældent ud på stor afstand.

PELS OG PLEJE
Pelsen er tæt, rigelig og glat tilliggende med passende underuld til at beskytte mod vejret. Strukturen gør hunden mindre egnet til at arbejde i vand. Pelsplejen består i en grundig ugentlig gennembørstning og frisering. Ører, øjenrande og læbefolder skal holdes rene.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er selvstændig, aktiv og foretagsom, men også samarbejdsvillig og med en god opfattelsesevne. Begynd tidligt og træn venligt og konsekvent i et for hunden passende tempo. Skift mellem forskellige træningsmiljøer og belønninger, fx apportering.

HØJDE
38-41 cm. for begge køn.

VÆGT
Ca. 23 kg.

FARVER
Varm og gylden leverbrun med gyldne hårspidser.

SPECIALKLUB
Spaniel Klubben
OPRINDELSE
Racen har fået navn efter grevskabet Sussex i Sydøstengland, hvor den var velkendt allerede i slutningen af 1700-tallet. Der er mange myter omkring dens udvikling, men ingen af dem har med sikkerhed kunnet bekræftes før omkring 1866. Racen har i flere perioder befundet sig på grænsen til at forsvinde, og så sent som i 1929 er der forekommet krydsninger med field spaniel, engelsk springer spaniel og cocker spaniel. Jægeren kan på hundens stemmeleje høre, hvilket vildt den er på sporet af.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Sussex Spaniel.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem