MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 8 Hvalpe til salg

Staffordshire Bull Terrier

MENTALITET
Stafforshire bull terrieren er traditionelt ukueligt modig, sej og vedholdende. En Staffordshire bull terrier er en rar familiehund med en fortid nært knyttet til mennesker. De er glade for børn og kan med den rette socialisering sagtens lære at omgås andre dyr. De gør sjældent. De er meget nysgerrige, sociale og yderst loyale over for ejer og familie. Deres jagtinstinkt er moderat, og de vogter sjældent. Det er en meget kærlig hund, der som regel foretrækker selskab fra mennesker. Efter kønsmodning kan nogle Staffordshire bull terriere være mindre sociale overfor fremmede hunde. Nogle Staffordshire bull terriere bibeholder deres hvalpesind igennem hele deres liv, hvilket kan gøre dem til noget af en mundfuld.

BEHOV
En Staffordshire bull terrier knytter sig meget tæt til sin familie og følger efter en, overalt hvor man går. Det er en hund, man falder over i køkkenet, og en hund der ligger ved ens fødder på badeværelset. Den har behov for daglig motion og mental stimuli i form af gåture, leg, næsearbejde eller lydighedstræning. Den bør socialiseres omhyggeligt fra hvalp, især med eventuelle andre dyr i husholdningen og start træningen og samarbejde tidligt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Staffordshire bull terrieren er en kvik hund, der nyder at samarbejde, og som er nem at lydighedstræne. Den er dog også temmelig stædigt anlagt og en god portion tålmodighed kan derfor være nyttig. Den trives lige godt i en aktiv familie som hos en aktiv pensionist. Den kan have et højt stressniveau og har godt af passivitets øvelser.

PELS OG PLEJE
Den helt korte og glatte pels har ikke nogen underuld, der kan beskytte mod varme og kulde, så Staffordshire bull terrieren kan godt være lidt kuldskær, hvis den ikke er i bevægelse. Pelsen kræver ingen pleje, en daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner de fleste løse hår.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En staffordshire bull terrier er meget lærevillig og glad for at arbejde i kontakt med sit menneske. Men den er også selvstændig, så opdragelsen skal være konsekvent, venlig, tålmodig og vedholdende. Aldrig hårdhændet! Tidlig indlæring af indkald, socialisering blandt andre hunde og mennesker, samt passivitetsøvelser vil give dig en velbalanceret staffordshire bull terrier.

HØJDE
35,5-40,5 cm for begge køn.

VÆGT
Hanner 13-17 kg. Tæver 11-15 kg.

FARVER
Rød, fawn, hvid, sort eller blå, eller enhver af disse farver med hvide aftegninger. Enhver nuance af brindle, eller brindle kombineret med hvidt. 'Black and tan' eller leverfarve er særdeles uønsket.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Den første staffordshire bull terrier blev indregistreret i England i 1935, hvilket er 100 år efter hundekampe blev forbudt ved lov. Dermed er den udelukkende opdrættet som familie- og udstillingshund. Racen blev i 2006 kåret som årets familiehund i England, hvor den også populært kaldes "the childrens' nursemaid" eller "the nannydog". Staffordshire bull terrierens tålmodighed med børn er legendarisk. De hunde, som staffordshire bull terrieren nedstammer fra, er ikke fuldt dokumenteret, men det vides, at racen blev skabt ud fra datidens bulldog- og terriervarianter. Formodentlig med størst vægt på indholdet af bulldog. Staffordshire bull terrieren er den terrierrace i oprindelseslandet, der er flest af - og samme sted den 5. største race med ca. 12.000 årlige registreringer. I Danmark er staffordshire bull terrieren en race med en relativt lille, men stadig øgende population. I det berømte Staffordshire regiment er staffordshire bull terrieren regimentsmaskot. Efter 2. verdenskrig blev det til en fast tradition, at regimentet ved parader havde en staffordshire bull terrier til at gå forrest. Den første paradehund var en helt hvid staffordshire bull terrier. De efterfølgende, der alle fik navnet Watchman, var sorte. I 1988 blev Watchman III optaget i regimentet med rang af sergent.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Staffordshire Bull Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
Særdeles intelligent, hengiven & alsidig familiehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem