MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

8 Hvalpe til salg

Stabyhoun

MENTALITET
Det er en jagthund, men den kan trives også som familie- og selskabshund. Det er en hengiven, blid, venlig og afdæmpet hund. Den er selskabelig og glad for kontakt med mennesker, og den er altid en veloplagt legekammerat for familiens børn. Selv om den er vagtsom, tager den gerne nysgerrigt og tillidsfuldt mod fremmede.

BEHOV
Den knytter sig meget tæt til hele familien. Den behøver god kontakt, en hel del motion og mentalt stimulerende beskæftigelse. Den er meget glat for vand og ivrig efter at apportere.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen er jagtglad, men ikke speciel hurtig i sit arbejde. Generelt er den lydhør over for anvisninger og holder god kontakt. Den tager desuden gerne selv initiativ til en jagt på rotter, mosegrise og muldvarpe, som den dræber hurtigt og kontant.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lang og glat tilliggende med tæt, vandafvisende underuld. Den beskytter godt mod vejr og vind. Pelsen fælder en del og behøver en grundig ugentlig gennembørstning og omhyggelig frisering af de mere buskede partier bag på benene og på halen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er generelt positiv over for indlæring og nem at træne. Vær venlig og konsekvent og beløn hurtigt og varieret. Benyt gerne apporteringsøvelser som belønning. Foruden til jagt egner racen sig til andre former for hundesport, fx lydighed.

HØJDE
Hanner ca. 53 cm. Tæver ca. 50 cm.

VÆGT
18-27 kg.

FARVER
Sort eller brun med hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Stabyhoun Klub
OPRINDELSE
Forfædrene er formentlig middelalderens spanielagtige fuglehunde, som blev brugt ved jagt med fangstnet. Disse hunde var kendt over store dele af Europa og kan være kommet til Holland under den spanske besættelse i 1500-tallet. Gennem århundreder har racen gjort nytte som både jagthund og gårdhund især i provinsen Friesland. I 1800-tallet fik den konkurrence af settere og pointere, men den klarede sig på grund af evnen til at apportere over store afstande i vandet og dens "bløde mund".

HJEMLAND
Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Stabyhoun.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Jægeren med den bløde mund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem