MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Spinone

MENTALITET
En tolerant og venlig hund med en udpræget jagtlyst. I familien er den rolig og hengiven. Især er den tålmodig sammen med familiens børn. Den er skabt til jagt, men kan også falde godt til i en familie med hundeerfaring og et aktivt udendørs liv. Den er selskabelig, men ikke velegnet som udelukkende selskabshund.

BEHOV
Kræver meget motion, mulighed for at bevæge sig frit og mange udfordringer, som stimulerer den mentalt. Behøver desuden nær social kontakt. Den trives dårligt med at være længe alene.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er robust, udholdende og energisk. I modsætning til de fleste andre hønsehunde arbejder den i trav, når den afsøger terrænet for fugle. Den bevæger sig gerne ud på stor afstand, men den er lydhør over for anvisninger og holder relativt nær kontakt.

PELS OG PLEJE
Den tætte, 4-6 cm lange pels har ingen underuld, men beskytter alligevel hunden godt mod al slags vejr og skader fra vegetationen. Pelsen skal jævnligt børstes grundigt igennem og evt. trimmes let. De buskede øjenbryn og det stride skæg skal vaskes ofte og friseres.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er sent fysisk moden og bør ikke overbelastes som hvalp. Begynd med mentalt stimulerende øvelser, så hunden ikke keder sig og bliver destruktiv. Træn senere venligt og konsekvent i korte, tempofyldte sekvenser og beløn rigeligt.

HØJDE
Hanner 60-70 cm. Tæver 58-65 cm.

VÆGT
28-37 kg.

FARVER
Hvid, hvid med orange til kastaniebrune aftegninger eller hvid spættet med orange.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Skulpturer og vægmalerier helt tilbage til antikken viser hunde, som meget ligner nutidens spinone, og den første detaljerede beskrivelse er fra år 1683. Racen var under forskellige lokale navne udbredt over det meste af Italien. Ofte blev den brugt til jagt i sumpede floddeltaer, og den har ligesom bracco italiano udviklet påfaldende store poter. Racen var sjælden midt i 1900-tallet, men efter anden verdenskrig voksede interessen, og den er i dag en populær jagthund ikke kun i hjemlandet.

HJEMLAND
Italien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Spinone Italiano.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem