MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

8 Hvalpe til salg

Spansk Vandhund

MENTALITET
Den spanske vandhund er en meget alsidig og tilpasningsdygtig hund. Den kan uden vanskelighed falde til i en aktiv familie, hvor den generelt er venlig og hengiven over for voksne som børn, aktiv og robust. Den er vagtsom, men omgængelig både i forhold til fremmede og andre hunde. Dens jagtinstinkt er noget afdæmpet.

BEHOV
Det er en naturpræget arbejdshund, som har brug for en tidlig socialisering til mennesker og andre dyr. Den behøver desuden rigelig motion og beskæftigelse samt nær social kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Oprindelig fiskernes hund, som hentede såvel fisk som grej op fra havet. Forkærligheden for vand og for at apportere har den stadig i behold. Senere blev den andejægernes hund, og i dag lever de fleste som hyrdehunde med god kontakt til føreren.

PELS OG PLEJE
Når den uldne pels er kort, danner den små, tætte krøller. Når den vokser ud, bliver de til tynde proptrækkerkrøller. Den fælder ikke, men pelsen skal jævnligt børstes fri for snavs og klippes ned mindst en gang om året. Pelsen virker fedtet og er praktisk talt vandtæt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den samarbejder gerne og er glad for at lære, selv om det også er en meget selvstændig hund. Træn venligt og konsekvent, kvikt og varieret. Skift mellem forskellige træningsmiljøer og belønninger. Lad apportering være en del af dem.

HØJDE
Hanner 44-50 cm. Tæver 40-46 cm.

VÆGT
hanner: 18-22 kg. tæver: 14-18 kg.

FARVER
Ensfarvet hvid, sort eller kastanjebrun eller tofarvet hvid-sort eller hvid-brun.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Racen er meget gammel og sikkert i slægt med de krøllede vandhunde fra Italien, Portugal og Frankrig og blandt stamfædrene til pudlen. Den var engang en værdsat hjælper for både fiskere, jægere og hyrder langs de spanske kyster. I dag er den mest udbredt i Andalusien, hvor dens hovederhverv er at vogte geder. Størrelse og pelsfarve kan variere en del, da racen aldrig har været opdrættet kun for udseendets skyld. Den er stadig sjælden uden for Spanien. Racen kan være født med stumphale.

HJEMLAND
Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Perro de Agua Espanol.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem