MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

8 Hvalpe til salg

Sort Spids

MENTALITET
Sort spids er harmonisk, loyal og kærlig. Den er særdeles familieorienteret, selskabelig, kontaktsøgende og generelt venlig og imødekommende over for både mennesker og dyr.

BEHOV
Sort spids er en social og kvik hund, der har brug for at blive stimuleret mentalt. Den er adræt og hurtig, og som udvokset er den glad for at bruge kroppen, gerne med udfordringer som agility, hundeparkour og lign. Motion og korrekt fodring er vigtig, da den sorte spids er en madglad race, og overvægt kan hæmme elegancen og bevægeligheden.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Sort spids beskrives bedst som en familie- og brugshund, som i kraft af sin stærke tilknytning til familien og sin fine hørelse er vagt- og hyrdehund af natur. Den har begrænset jagtinstinkt og bliver - som regel og med den rette træning - på matriklen.

PELS OG PLEJE
Den glatliggende, glinsende blanke pels har tyk underuld, som beskytter i al slags vejr. Hunden lugter ikke så meget, når den bliver våd. Pelsen er relativt selvrensende, men kræver daglig børstning eller kæmning i de to fældeperioder forår og efterår. De fleste sorte spidser har enkelte eller dobbelte vildtkløer bagpå, som skal klippes med jævne mellemrum.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er intelligent, lærenem og arbejdsvillig. Begynd derfor den positive træning med det samme, så hvalpen lærer gode vaner fra starten. Den har intelligens til at samarbejde, men kan også arbejde selvstændigt. Den kan selv løse problemer ved at sammenkæde sine erfaringer, og den kan handle uden direkte ordrer. Denne egenskab og dens adræthed gør den meget hurtig og dygtig inden for forskellige former for hundesport.

HØJDE
Hanner 44-52 cm. Tæver 40-48 cm.

VÆGT
16-22 kg.

FARVER
Sort, creme, chokoladebrun og vildtfarvet. (Den ene avlspartner skal dog altid være sort.)

SPECIALKLUB
Klubben for Sort Spids
OPRINDELSE
Sort spids er en rekonstruktion af en ældgammel hundetype. I gamle danske hundebøger, leksika og på billeder beskrives den mørke spidshund som den mest almindelige hund i Danmark op igennem middelalderen og frem til sidst i 1800-tallet. Den fandtes i tre farvevarianter: sort, grå/vildtfarvet og lys. På den første hundeudstilling, der blev holdt af Dansk Jagtforening i juli 1886, deltog en sort spids, og det er netop sådan en hund, som Klubben for Sort Spids forsøger at genskabe.

HJEMLAND
Danmark.

INTERNATIONALT RACENAVN
Racen er endnu ikke internationalt anerkendt.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem