MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Sort Russisk Terrier

MENTALITET
En særdeles aktiv og dristig hund med en stærk, til tider skarp forsvarsreaktion. En selvsikker vagthund, som er reserveret over for fremmede, men meget loyal og trofast over for sin fører. Den er arbejdskrævende og ikke primært egnet som selskabshund eller i hænderne på uerfarne hundeejere.

BEHOV
Skabt udelukkende som tjeneste- og forsvarshund. Behovet for motion og arbejdsopgaver er meget stort. Bør allerede fra hvalp socialiseres til mennesker og hunde. Skal opdrages målrettet og med stor forståelse.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Meget smidig, udholdende, modig og vagtsom. Den er alsidig, anvendelig, arbejdsvillig og robust over for vejr og vind. Den er nært knyttet til sin fører, hvis anvisninger den gerne følger, men den tager ikke gerne mod ordrer fra andre.

PELS OG PLEJE
Pelsen er grov, hård, fyldig og meget tæt med kraftig underuld. Dækhårene er ru, stærkt bølgede, pjuskede og 4-10 cm lange. Pelsen fælder noget i overgangsperioderne, men er nem at holde med jævnlig gennembørstning og let trimning et par gange om året.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
I reglen er racen positiv over for indlæring og let at opdrage for den erfarne hundefører. Arbejd målrettet og konsekvent uden at gribe til hårde metoder. Træn tempofyldt og varieret - gerne i forskellige miljøer - og beløn rigeligt.

HØJDE
Hanhunde:72-76 cm(ikke under 70 og ikke over 78cm) Tæver: 68-72cm( ikke under 66 og ikke over 74cm)

VÆGT
Hanhunde:50-60 kg. Tæver: 45-50 kg.

FARVER
Sort, eventuelt isprængt grå hår.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Racen er et moderne krydsningsprodukt. Den blev skabt umiddelbart før anden verdenskrig i Den Røde Hærs kennel i Sovjetunionen. Målet var en arbejdende tjeneste- og beskyttelseshund for militær og toldvæsen. Ingredienserne var i første omgang riesenschnauzer og airedale terrier. Senere blev rottweiler tilføjet for at øge tyngden og forsvarsviljen. Også en lokal hund - en krydsning mellem newfoundland og schæferhund kaldet moskva-retriever - blev indblandet. Racen blev anerkendt i 1981.

HJEMLAND
Rusland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Tchiorny Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Ruslands sorte perle
Ruslands sorte perle

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem