MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Sloughi

MENTALITET
De orientalske mynderacer er generelt mere reserverede end de mynder, som er udviklet længere nordpå. Sloughien er rolig og hengiven over for familien, men kun egnet som selskabshund hos mennesker med forståelse og særlig interesse for hunde af netop denne type. Den undgår helst børn, hvis den ikke er vant til dem fra hvalp.

BEHOV
Den behøver lange gåture og et stort indhegnet område, hvor den har mulighed for at bevæge sig frit. Den sætter pris på menneskeligt selskab, men er ikke specielt kontaktsøgende.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Jagtinstinktet er særdeles veludviklet. Den kan få øje på et muligt byttedyr på lang afstand, og så taber den interessen for alt andet. Den er en udholdende langdistanceløber, som næppe kommer tilbage, før den selv mener, at jagten er afsluttet.

PELS OG PLEJE
Pelsen er meget kort, tæt og fin. Den er tilpasset et varmt og tørt klima og yder meget lidt beskyttelse under barskere forhold. Hunden er kuldskær og bevæger sig nødig ud i fugtigt vejr. Pelsplejen er minimal og består kun i en aftørring med et opvredet vaskeskind.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er vagtsom og afvisende over for fremmede, så en tidlig og vedholdende socialisering er ubetinget nødvendig. Læg i opdragelsen hovedvægt på indkald, og tænk hele tiden på, at dens jagtlyst kan udløses ved synet af små hunde.

HØJDE
Hanner 66-72 cm. Tæver 61-68 cm.

VÆGT
20-27 kg.

FARVER
Fra lys til rød sandfarvet med eller uden sort maske og sorte hårspidser.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Racen stammer formodentlig fra Mellemøsten og er kommet til Nordafrika med arabiske nomadestammer for mere end to tusind år siden. Som de øvrige mynderacer jager den ved hjælp af synet. Den er hurtig og udholdende, og dens lyse sandfarver er en god camouflage under jagt på harer, gazeller og ørkenræve. Den er i dag mest udbredt i Marokko og Algeriet, men i sin tid kom den også til Frankrig og Tyskland, hvor der fortsat er et vist opdræt, men racen har altid været sjældnere end dens nære slægtning salukien.

HJEMLAND
Marokko.

INTERNATIONALT RACENAVN
Sloughi.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder
Berbernes jagthund
Berbernes jagthund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem