MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Skye Terrier

MENTALITET
Skye terrieren er lidt af en enspændernatur. Den er hengiven og loyal over for familien, men har ord for at være en såkaldt enmandshund, som kun knytter sig til én bestemt person. Den er ikke særlig interesseret i børn, og over for fremmede kan den være yderst reserveret.

BEHOV
Skye terrieren er en stærk hund, som trods sine korte ben behøver meget motion og mulighed for at røre sig frit. Den bør socialiseres fra den tidligste hvalpealder for at overvinde sin mistro mod fremmede.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Oprindeligt skulle skye terrieren uden hjælp fra mennesker kunne holde alskens rovvildt nede på øerne nordvest for Skotland. Jagtlysten ligger stadig lige under huden, men skye terrieren er i tidens løb blevet mere samarbejdsvillig.

PELS OG PLEJE
Som hvalp og unghund kræver skye terrierens dobbelte pels betydelig pleje, og det er vigtigt, at hunden tidligt lærer at blive børstet hver dag. Voksenpelsen er mere overkommelig. Fra 18-måneders alderen er det tilstrækkeligt med en grundig ugentlig gennembørstning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Opdragelsen af skye terrieren skal ske med respekt og forståelse for racens natur. Begynd tidligt og træn venligt og ubetinget konsekvent i korte og varierede sekvenser.

HØJDE
25-26 cm (længden fra næse til halespids er 103 cm).

VÆGT
8,5-10,5 kg.

FARVER
Sort, mørkegrå, lysegrå, fawn og cream, alle med sorte hårspidser.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Skye terrieren har navn efter en ø i Hebriderne. Racens oprindelse er ukendt, omend den utvivlsomt er i familie med bl.a. cairn og skotsk terrier. Den blev beskrevet allerede i 1570 og i århundreder brugt til jagt på odder, grævling og væsel. I slutningen af 1800-tallet blev den populær som selskabshund ved det engelske hof, og både hunden og pelsen blev efterhånden større og længere. Selv om det ikke er modet, den mangler, anvendes den ikke længere til jagt men bruges primært som selskabshund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Skye Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem