MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

3 Hvalpe til salg

Skotsk Terrier

MENTALITET
Skotten er elskelig, lille, modig og selvstændig hund, - helt sin egen. Den vil gerne deltage i familiens aktiviteter, men kan også have behov for at være sig selv. Skotten er en intelligent og hurtigt opfattende hund. De fleste skotter er loyale og trofaste kammerater for familiens børn, og de går sjældent af vejen for en god gang fodbold hjemme på græsplænen. Skotten vil som hvalp være glad, nysgerrig og gerne deltage i alt, hvad du foretager dig. Skottehvalpens livlige terrier temperament og lege lyde vil fylde dit hjem med aktivitet samt godt humør. Den vil på sin egen kloge måde leve med i dit liv og være dig samt din familie en tro følgesvend.

BEHOV
Skotten har ikke behov for meget fysisk aktivitet, men deltager meget gerne på almindelige spadsereture, samt gerne på stranden og i skoven. Mentale udfordringer er vigtigere end fysisk aktivitet. Den vil ikke følge efter dig i alle situationer, men vil altid holde øje med dig. Hanhunde kan kræve modspil for at sikre at de lærer at accepterer andre hanhunde. Tidlig socialisering som f.eks. hvalpetræning vil hjælpe.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er oprindelig skabt til jagt på ræv, grævling og odder, og den har stadig meget jagtinstinkt i behold. Den er selvstændig, men den holder relativt god kontakt, så længe der ikke er noget mere spændende. Skotten er en intelligent race og har derfor stor glæde ved at blive udfordret med opgaver. Især at gå spor og lave søgeøvelser, men man kan med stor fornøjelse dyrke alle hundesportsgrene med den.

PELS OG PLEJE
Grov, tæt og ru dækpels over kort og blød underuld. Pelsen er beskytter godt mod vejr og vind, men kræver kyndig trimning. Med en ugentlig gennembørstning for at undgå filtre og trimning mindst fire gange om året, kan man undgå næsten al fældning. Det lange skørt, som hører med til frisuren, kan dog samle en del snavs. Man bør gøre sig den umage at lærer sin skotte at være på et bord og bliver ordnet. Ellers bliver trimning en hård omgang for både trimmer og hund.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Skotten er ikke behagesyg, så indlæringen kræver tålmodighed, humor og opfindsomhed. Racens oprindelige formål med at jage i grav, gør at den kan arbejde selvstændigt uden instruktioner fra mennesker/ejer, og dette er godt at vide i, når man træner. Vær konsekvent og venlig. Skift ofte øvelser og træn i forskellige omgivelser, så hunden ikke keder sig.

HØJDE
25-28 cm for begge køn.

VÆGT
8,5-10,5 kg.

FARVER
Sort, hvedefarvet eller brindlet i alle nuancer.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
I Skotland er der en århundredgammel tradition for lavbenede terriere. De blev alle kaldt skotske terriere, fandtes overalt og blev kun brugt til jagt. Først i slutningen af 1800-tallet begyndte man at tale om forskellige racer, og det førte til en heftig debat om, hvilken der var den "rigtige" skotske terrier. Nutidens skotte blev i lang tid kaldt Aberdeen terrier, men stammer formentlig fra øerne vest for Skotland. Den oprindelige jagthund holdes i dag udelukkende som selskabshund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Scottish Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
En stor hund i en lille krop
En stor hund i en lille krop
En stor hund i en lille krop

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem