MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

1 Hvalpe til salg

Siberian Husky

MENTALITET
En siberian husky er årvågen, aktiv og udadvendt. Som familiehund er den venlig og meget social, men det er ikke nogen nem race at være ejer af. Den er reserveret, men ikke særlig mistroisk over for fremmede eller aggressiv over for andre hunde. En siberian husky fungerer fantastisk godt i flok. Det er sjældent at høre den gø, den hyler i stedet.

BEHOV
En siberian husky har et stort behov for at løbe og bevæge sig. Den er tilbageholdende og kan udvikle skyhed, hvis den ikke tidligt får mange oplevelser og god kontakt med fremmede hunde og mennesker, børn som voksne.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En siberian husky er meget jagtivrig, og racen er med sin uimodståelig trang til at løbe noget af en strejfer, så den kan sjældent gå løs. Alene hjemme trives den bedst i flok, gerne udendørs i en rimelig stor løbegård med højt hegn, fast underlag og isoleret hundehus.

PELS OG PLEJE
Pelsen er tydelig dobbelt med glat, blød og middellang dækpels over tæt og kraftig underuld. Den beskytter effektivt i al slags vejr. Pelsplejen er overkommelig og består i en grundig ugentlig børstning. Som hos alle polarhunde fælder pelsen kraftigt en eller to gange årligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En siberian husky lærer nemt og hurtigt, men bliver sjældent specielt lydig, og den kan være noget egensindig. Afpas helst træningen efter de brugsegenskaber, der er dybt forankret i racens natur, nemlig at løbe og trække. Vær venlig og konsekvent.

HØJDE
Hanner 53,5-60 cm. Tæver 50,5-56 cm.

VÆGT
15,5-28 kg.

FARVER
Alle farver er tilladt fra sort til hvid med varierede aftegninger i hovedet.

SPECIALKLUB
Dansk Polarhunde Klub
OPRINDELSE
For et nomadefolk som tjuktjer eller chuckchi på engelsk - i det nordøstlige Sibirien var hundene i årtusinder en betingelse for, at mennesker kunne overleve i det barske klima, ofte med 1200 km til nærmeste beboelse. Første gang, man i Vesten hørte om tjuktjernes hunde, var i 1909, hvor et spand deltog i et hundeslædeløb ved byen Nome ved Beringsstrædet i Alaska. De vakte opmærksomhed ved deres hurtighed og begrænsede aggressivitet, og siberian husky blev hurtigt den mest anvendte til slædehundesport.

HJEMLAND
USA.

INTERNATIONALT RACENAVN
Siberian Husky.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Verdens hurtigste racerene slædehund
Verdens hurtigste racerene slædehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem