MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

Lavt

2 4 Hvalpe til salg

Shih Tzu

MENTALITET
En shih tzu er aktiv og opmærksom. Den kan være kælen som en kat, men også selvstændig, robust og legesyg. Den fungerer fint som selskabshund både i den unge børnefamilie og hos den ældre enlige. En shih tzu er generelt imødekommende over for fremmede mennesker såvel som hunde. Man skal kun være forberedt på en hel del pelspleje.

BEHOV
Daglige spadsereture af en vis længde holder shih tzuen i fysisk form. Desuden behøver den mentalt stimulerende beskæftigelse og et godt socialt liv med masser af kontakt med mennesker.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En shih tzu har i udseende og oprindelse meget til fælles med lhasa apso, men de to racer er vidt forskellige af sind. Shih tzu er mere udadvendt og tager gerne kontakt med alle, der ser ud til at ville lege. Den er livlig, men holder altid god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lang, glat og tæt med underuld. Den skal helst børstes dagligt og jævnligt vaskes og føntørres. Pandehåret bindes op, så ansigtet holdes fri for pels. Unghundepelsen er arbejdskrævende, senere er den nemmere at holde. Nogle ejere vælger at klippe pelsen kortere.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En shih tzu er glad for at samarbejde og lære nye ting, så den bør allerede fra hvalp tilbydes mulighed for at løse forskellige opgaver. Træn venligt og konsekvent i korte kvikke sekvenser og beløn varieret. Skift mellem godbidder, ros og leg.

HØJDE
Højst 27 cm.

VÆGT
4,5-8 kg.

FARVER
Alle farver er tilladt.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Kostbare små tempelhunde blev i århundreder sendt som gaver fra Tibet til det kinesiske hof. I Kina fik racen antagelig sin korte snude ved krydsning med pekingeser. De første shih tzu kom til Storbritannien i 1930 og overraskende nok også til Norge samme år. Disse hunde danner grundlag for nutidens race, som blev godkendt i England i 1934 under navnet tibetan lejon dog (tibetansk løvehund). Navnet blev dog hurtigt ændret til shih tzu, som meget frit kan oversættes til "en tibetaner gift med en kineser".

HJEMLAND
Tibet/Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Shih Tzu.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem