MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 Hvalpe til salg

Shiba

MENTALITET
Den mest populære af de japanske hunderacer har meget af naturhundens væsen i behold. Den er aktiv, intelligent, stolt, viljestærk, nysgerrig og modig, men også stilfærdig, værdig og loyal mod sin familie. I forhold til fremmede mennesker kan den være noget reserveret og afventende. Det kan forekomme at shiba'en - efter kønsmodning - ikke er lige flink overfor fremmede hunde.

BEHOV
Udendørs er den livlig, stærk, udholdende og behøver en del motion og mental beskæftigelse. Gøer sjældent. Inde er den rolig og sætter pris på en god kontakt til sin familie.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den har en meget stor interesse for vildt og dufte, og både jagtlyst og aktionsradius kan være svære at holde nede. Racen kan være svær at gå med løs pga. det store jagtinstinkt. Hvis det skal fungere, så skal der lægges et stort arbejde i indkaldstræningen. Haven skal også være forsvarligt indhegnet.

PELS OG PLEJE
Den korte pels består af hårde og lige dækhår over tæt og blød underuld. Den er smudsafvisende og godt isolerende. To gange årligt fælder hunden kraftigt, hvilket kræver en del pelspleje. Ellers er der kun lidt pelspleje.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen har brug for en kærlig, kompetent og konsekvent ejer og er meget lærenem med belønningsbaserede metoder. Tvang og hårdhændede metoder bør absolut undgås! Træn i korte sekvenser og varier ofte både træningsmiljø, øvelser og belønning.

HØJDE
Hanner ca. 40 cm. Tæver ca. 37 cm.

VÆGT
Hanner 11-12 kg. Tæver 8-9 kg.

FARVER
Rød, black and tan eller rød sesam (rød med sorte hårspidser). Alle farvevarianterne har lyse markeringer på næsepartiets sider og på kinderne, undersiden af af kæbe og hals, på bryst, bug og på benenes indersider.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Racen har eksisteret i årtusinder i det bjergrige område ud mod Det japanske hav. Den blev brugt til jagt hovedsagelig på småvildt og fugle. Den blev efterhånden opblandet med engelske jagthunderacer. I 1928 begyndte en målrettet indsats for at bevare de sidste rester af den rene shiba. Arbejdet blev afsluttet i 1934, og i 1937 blev racen udnævnt til "natur-monument" i Japan. Siden har den vundet stadig stigende udbredelse over det meste af verden. Navnet "shiba" betyder en lille hund på japansk.

HJEMLAND
Japan.

INTERNATIONALT RACENAVN
Shiba.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Den stolte og selvstændige japaner
Den stolte og selvstændige japaner

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem