MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

6 Hvalpe til salg

Shetland Sheepdog

MENTALITET
Shetland sheepdog er en livlig, kvik og opmærksom hund. Den er generelt yderst social og kontaktsøgende, og den er derfor meget nem at opdrage. Over for familien er den hengiven og loyal. Over for fremmede kan den virke noget reserveret, og den ønsker i hvert fald selv at bestemme, hvor og hvornår den vil hilse på hvem. Kan være noget gøende.

BEHOV
For at udvikle sine bedste egenskaber kræver en Shetland sheepdog et socialt liv i nær kontakt med familien og med mulighed for nye oplevelser af positiv karakter. En shetland sheepdog er meget glad for at bevæge sig frit.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Sheltien er ingen skødehund, men trives bedst i en aktiv familie, som tilgodeser dens store aktivitetsbehov. Den har behov for megen motion og mulighed for at lege, men den er samtidig tilpasningsdygtig og holder sig som regel tæt til sin "flok".

PELS OG PLEJE
Man må være forberedt på nogen pelspleje. Navnlig den fyldige brystpels og benenes faner skal børstes og friseres grundigt med få dages mellemrum for ikke at danne filtre, som samler snavs og er ubehagelige for hunden. Pelsen er dog ikke direkte vanskelig at holde.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En shetland sheepdog er arbejdsvillig og meget lærenem, når blot indlæringen foregår på en positiv, varieret og tempofyldt måde. Begynd tidligt - gerne på et blandet hold med hunderacer af samme type - beløn rigeligt og undgå enhver form for fysisk pres.

HØJDE
Hanner 35-39 cm. Tæver 33-38 cm.

VÆGT
6-7 kg.

FARVER
Zobel, trefarvet, blue merle eller sort/hvid med hvide aftegninger samt sort med tan aftegninger.

SPECIALKLUB
Dansk Shetland Sheepdog Klub
OPRINDELSE
Shetlandsøerne nord for Skotland er berømte for deres små heste, køer og får. Og for de små hunde, som oprindelig blev bragt til øerne sammen med vikingerne fra Island omkring år 800. Racen er helt sikkert i slægt med den islandske fårehund, men der er i tidens løb også indkrydset både dværgspaniels og dværgspidser. På øerne skulle hundene holde græssende får ude fra haver og marker, og de skulle holde rotter og mus fra dørene på gårdene. I dag er sheltien en værdsat selskabs- og sportshund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Shetland Sheepdog med kælenavnet Sheltie.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
"Sheltien" - en hund for livet

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem