MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 Hvalpe til salg

Shar Pei

MENTALITET
Rolig, selvstændig, loyal og hengiven over for hele familien, men den kan være lidt iagttagende i forhold til fremmede. Den er opmærksom, vagtsom og forsvarsberedt. Den er omgængelig i forhold til mennesker, men mindre tolerant over for andre hunde, og den viger ikke tilbage for et slagsmål, hvis den føler sig udfordret.

BEHOV
En målrettet og meget tidlig socialisering er nødvendig for at dæmpe eventuelle tilløb til kamplyst. Den behøver hele livet en god menneskelig kontakt, mens motionsbehovet er behersket.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En aktiv og energisk hund, som kræver noget af sin ejer. Den har til skiftende tider virket som både vagt-, hyrde-, jagt- og kamphund, og den har bevaret mange af de instinkter, som var nødvendige for at udføre de opgaver, som var pålagt den.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort, strid og børsteagtig, og den står ud fra kroppen. Ordet ”shar pei” skulle betyde sandpels på kinesisk. De karakteristiske hudfolder i hovedet, på halsen og på skuldrene skal holdes rene og tørre for at undgå infektioner, og de dybtliggende øjne kræver ofte særlig behandling.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Livlig, samarbejdsvillig og glad for at lære, når blot det sker i korte, varierede og tempofyldte sekvenser afbrudt af leg. Pelsen mangler underuld, så racen kan være lidt kuldskær og uvillig til at bestille noget, når vejret er dårligt.

HØJDE
44-51 cm for begge køn.

VÆGT
20-25 kg.

FARVER
Ensfarvet i alle farver undtagen hvid.

SPECIALKLUB
Dansk Shar Pei Klub
OPRINDELSE
Racen har eksisteret i århundreder i provinserne ved Det sydkinesiske hav. Dens blå tunge tyder på slægtskab med chow chow. Den oprindelige gård-, vagt- og jagthund udvikledes senere til kamphund, og den var som sådan i brug langt ind i 1800-tallet. Da det blev forbudt at holde hund på det kinesiske fastland, fortsatte opdrættet i Hongkong, men da man i 1973 fik øjnene op for racen i USA, var der kun 12-15 hunde tilbage. De danner basis for nutidens sympatiske familiehund.

HJEMLAND
Kina.

INTERNATIONALT RACENAVN
Shar Pei.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
En gang Shar Pei - Altid Shar Pei

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem