MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

3 Hvalpe til salg

Sealyham Terrier

MENTALITET
Glad, aktiv og hengiven over for sine mennesker, men lidt reserveret i forhold til fremmede. Den tilpasser sig fint i en familie, men bryder sig normalt ikke om, at man maser sig ind på den. Den er modig og selvstændig, og den kan virke lidt egensindig, næsten stædig. Den er ofte noget forbeholden over for andre hunde.

BEHOV
Glad for at bevæge sig, men ikke særlig motionskrævende. Den sætter pris på nye indtryk og løser gerne opgaver. Tidlig socialisering og god social kontakt dæmper dens tilbageholdenhed.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Racen har meget af sin oprindelige jagt- og kamplyst i behold. Den siges at kunne dræbe en kat lynhurtigt, og får den fært af ræv, er den vanskelig at standse. Uden at være ubetinget lydig indretter den sig dog nogenlunde efter hverdagens krav.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lang, hård og ru, og den kræver kyndig pleje. Den skal trimmes tre til fire gange om året og børstes grundigt en gang om ugen. Den korrekte pels er smuds- og fugtafvisende, men det lange skørt, der er en del af racens frisure, samler meget snavs på gåturen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er lærevillig og fuld af energi. Den elsker udfordringer og at bruge hovedet. Begynd indlæringen tidligt og vær altid ubetinget konsekvent og venlig. Træn indkald med hunden og lad den kun lege med venligtsindede fremmede hunde.

HØJDE
Højst 31 cm for begge køn.

VÆGT
Hanner ca. 9 kg. Tæver ca. 8,2 kg.

FARVER
Helt hvid eller hvid med lemon, brune, blå eller grævlingefarvede aftegninger på hoved og ører.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
I sidste halvdel af 1800-tallet skabte kaptajn John Tucker Edwards på godset Sealyham i Pembrokeshire i Wales en race, som med styrke, dødsforagt og skarphed kunne klare selv den mest aggressive grævling. Flere forskellige racer har været nævnt som baggrund for hans arbejde, men noget sikkert bevis for oprindelsen findes ikke. Avlen gennem de følgende hundrede år har slebet de skarpeste kanter af racen, som i dag udelukkende holdes som selskabshund, men som stadig kræver sin ejer.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Sealyham Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere
Stort hjerte fyldt med hengivenhed og humor

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem