MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 Hvalpe til salg

Schnauzer, peber/salt

MENTALITET
En alsidig, livlig og energisk hund, der udstråler vitalitet og gåpåmod kombineret med en afmålt ro og en ubetinget loyalitet over for dens mennesker. Glad for aktivitet og for at lege, så den trives fint i en børnefamilie. Socialt indstillet over for artsfæller. Vagtsom uden at være hverken skarp eller voldsomt gøende.

BEHOV
En schnauzer forventer hele tiden at være med, hvor der foregår noget. Den behøver masser af kontakt, aktivitet og meningsfyldt beskæftigelse, og den stiller en del krav til sin ejer.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den unge hund er meget aktiv og opfindsom, og den kan have brug for at blive dæmpet en smule. Senere indretter den sig efter familiens aktivitetsniveau. Den holder som regel god kontakt, men den kan indimellem blive grebet af akut høresvigt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er strid og tæt med underuld. Hvis den børstes grundigt en gang om ugen og trimmes tre til fire gange om året, fælder den ikke, så racen tåles også af allergikere. Det tykke og lange skæg bør vaskes jævnligt for ikke at blive udelikat pga. madrester og andet snavs.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En selvstændig problemløser, opmærksom og lærevillig på sine egne betingelser. Den tåler ikke unødig hårdhed, men heller ikke for meget eftergivenhed, hvis den skal fungere optimalt som familiehund. Træn kvikt og varieret i korte sekvenser.

HØJDE
45-50 cm for begge køn.

VÆGT
14-20 kg.

FARVER
Peber/salt fra mørk jerngrå til sølvgrå med grå underuld eller sort med sort underuld.

SPECIALKLUB
Dansk Schnauzer Og Pinscher Klub
OPRINDELSE
I Sydtyskland var schnauzeren udbredt som staldhund, da den føler sig særlig godt tilpas i selskab med heste. Dens opgave var at holde rotter, mus og andet småkravl fra dørene og slå alarm, hvis der kom fremmede efter lygtetændingstid. Racen, som gik under navnet rattler eller ruhåret pinscher, er næsten uændret gennem århundreder. Det nuværende navn er fra 1842 og hentyder til skægget - på tysk betyder ”schnauzbart” et busket overskæg. Nu selskabshund, men egnet til mange opgaver.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Schnauzer.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Den aktive familiehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem