MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

5 Hvalpe til salg

Schipperke

MENTALITET
Den mindste af alle hyrdehundene er en fortræffelig og pålidelig lille vagthund. Aktiv, adræt, utrættelig og altid opmærksom på, hvad der sker omkring den. Den er venlig over for familiens børn og hengiven i familien, men reserveret over for fremmede, og dens selvbevidsthed kan være et problem i forhold til andre hunde.

BEHOV
Har ikke de store krav til omfattende fysisk motion, men derimod til at få tilfredsstillet sin legelyst, nysgerrighed og frihedstrang. Går gerne på jagt efter muldvarpe og andre skadedyr.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En stor og modig personlighed i en lille krop. Et charmerende og temperamentsfuldt energibundt, som indimellem godt kan finde på at gå sine egne veje, men som altid søger tilbage igen, fordi hunden samtidig er tæt knyttet til sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Hård og glansfuld pels, kort på hoved, ører og foran på benene, noget længere på kroppen og længst rundt om halsen og på brystet, hvor den danner en markant krave, samt bag på lårene. En pels, der passes med jævnlig og grundig gennembørstning, fælder kun ubetydeligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Så lærenem, at den kan lære næsten alt. Og det er en særlig fornøjelse at arbejde med en så lille hund, som er så opmærksom og samarbejdsvillig. Træn ofte i korte sekvenser, så arbejdsglæden bevares livet igennem. Beløn omgående og begejstret.

HØJDE
22-33 cm for begge køn.

VÆGT
Findes i to vægtklasser: 3-5 kg og 5-8 kg.

FARVER
Ensfarvet sort.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Formodentlig i familie med flere af de gamle, små spidshunde, men i øvrigt er oprindelsen ukendt. Racen kan genkendes på flere flamske malerier af bøndernes liv i 1400-tallet. Den har helt frem til nutiden været anvendt både som hyrdehund - især for gæs - og som rotte- og vagthund på gårde og flodpramme i Flandern. Den er altid opmærksom og røber sine opdagelser ved skarpe bjæf og rejst manke. Navnet er afledt af det flamske ord ”scheperke”, som betyder hyrde. Fødes meget ofte stumphalet.

HJEMLAND
Belgien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Schipperke.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem