MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 Hvalpe til salg

Schapendoes

MENTALITET
Venlig, legelysten og livlig, vagtsom uden at være skarp og en utrættelig legekammerat for familiens børn. En tilpasningsdygtig hyrdehund, der kan arbejde selvstændigt, hvilket kan være lidt besværligt - men også morsomt. En herlig selskabshund, som også er egnet til hundesport. I reglen social over for artsfæller.

BEHOV
En meget aktiv hund, som dagligt skal motioneres og stimuleres mentalt - navnlig hvis den skal være alene hjemme i lang tid. Racen er en del afhængig af menneskeligt selskab.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er på en gang selvstændig og meget tæt knyttet til sin ?flok?, som den altid holder god kontakt til. Foretagsom, opfindsom og aktiv udendørs, roligere og mere afdæmpet inde. Den sætter stor pris på leg med andre hunde. Kan være noget gøende.

PELS OG PLEJE
Hos den unge hund kan pelsplejen være omfattende. Når den færdige pels er på plads hos den voksne hund, er det tilstrækkeligt med en grundig ugentlig gennembørstning. Pelsen er lang og tæt. Den er tør, bølget eller pjusket, og den må ikke være blød og silkeagtig.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er intelligent, lærenem og samarbejdsvillig, så indlæringen byder sjældent på problemer ud over lidt uvilje til at gøre noget på kommando. Træn tempofyldt og varieret med mange belønninger. Et spænde i pandehåret letter øjenkontakten.

HØJDE
Hanner 43-50 cm. Tæver 40-47 cm.

VÆGT
14-16 kg.

FARVER
Alle farver er tilladt, men blågrå til sort foretrækkes.

SPECIALKLUB
Dansk Schapendoes Klub
OPRINDELSE
Racen er lige så gammel, som den ser ud til. Antagelig er den i slægt med bearded collie og old english sheepdog på de britiske øer og briard, polski owczarek nizinny og puli på kontinentet. Under anden verdenskrig blev den arbejdsløs som fårehyrde, og den var tæt på at uddø. En hollandsk kynolog satte sig i 1953 for at opspore, hvad der var tilbage af den gamle hyrdehunderace, og frem kom de fra hver en krog, og siden er det gået stadig fremad for den lille, skægge og glade hund.

HJEMLAND
Holland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Schapendoes.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Charmerende og arbejdsglad familiehund - "det flyvende tæppe"

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem