MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

1 1 6 Hvalpe til salg

Schæferhund, stockhåret

MENTALITET
Det er med god grund at schæferhunden er verdens mest populære allroundhund. En overordentlig alsidig hund, som med stor glæde påtager sig et meget bredt register af arbejdsopgaver, og som samtidig er en god selskabshund i en sporty og fysisk aktiv familie. Schæferhunden er nysgerrig, vagtsom, lydhør og glad for kontakt uden at være påtrængende.

BEHOV
Et godt socialt liv med en del mental stimulering og beskæftigelse samt fysisk aktivering gennem træning og en for hundens størrelse passende motion gør schæferhunden til en nem hund.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Schæferhundens funktionelle bygning gør den både udholdende og meget glad for at bevæge sig. Den er aktiv og villig til at følge sin førers anvisninger. Som oprindelig hyrdehund holder schæferhunden god kontakt til sin ejer, men den arbejder også selvstændigt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er middellang og tæt med underuld. Den kræver jævnlig gennembørstning, men schæfterhunden fælder alligevel temmelig meget. Den glatte og tilliggende pels beskytter godt i al slags vejr.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Schæferhunden er særdeles modtagelig for indlæring lige fra hvalpealderen, hvor god og omhyggelig socialisering og fastlæggelse af lederskabet bør have første prioritet. Træn videre hele hundens liv med konsekvens uden straf, men med masser af belønning.

HØJDE
Hanner 60-65 cm. Tæver 55-60 cm.

VÆGT
25-40 kg.

FARVER
Sort-brun i forskellige nuancer, ulvegrå eller sort.

SPECIALKLUB

Schæferhundeklubben For Danmark
OPRINDELSE
Ulvelignende fårehunde har eksisteret i Tyskland i umindelige tider. De kunne være langhårede, korthårede eller ruhårede og i mange forskellige farver, faconer og størrelser. Ud af dette sammensurium skabte Max von Stephanitz og andre entusiastiske opdrættere gennem et enestående avlsprogram i slutningen af 1800-tallet den tyske schæferhund. Fra begyndelsen var målet klart at skabe en tjenestehund til politi og militær, og som sådan stormede racen ind på hitlisterne over hele verden.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Deutscher Schäferhund.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Verdens mest populære brugs- og familiehund
Verdens mest populære brugs- og familiehund
Verdens mest populære brugs- og familiehund
Verdens mest populære brugs- og familiehund
Verdens mest populære brugs- og familiehund
Verdens mest populære brugs- og familiehund
Verdens mest populære brugs- og familiehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem