MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 Hvalpe til salg

Samojedhund

MENTALITET
En samojedhund er opmærksom og imødekommende, generelt meget glad for mennesker i alle aldre, familien såvel som fremmede, og tolerant over for andre hunde. samojeden har meget af naturhunden i sig, og det kommer blandt andet til udtryk i en stærk flokfornemmelse. Den er ikke udpræget vagtsom, selv om den er tilbøjelig til at gø.

BEHOV
En samojede kræver en hel del motion, masser af beskæftigelse og mange nye oplevelser. Opholder sig gerne i det fri, men er ikke nogen hundegårdshund, da den nødigt undværer menneskelig kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En samojede var oprindelig den trækhund, og den lader sig stadig med stor fornøjelse spænde for vogn eller slæde. Navnlig som ung er den fuld af energi og virkelyst, senere tilpasser den sig efter familiens aktivitetsniveau. Jagtlysten er temmelig behersket.

PELS OG PLEJE
Den flotte pels er tyk og meget tæt, og den beskytter hunden effektivt i al slags vejr. Den fælder kraftigt to gange om året. Pelsen kræver omhyggelig pleje, indtil hunden er voksen, og selv derefter må man regne med mindst en halv times børstning en gang om ugen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En samojede skulle tidligere kunne arbejde selvstændigt. Den er i reglen samarbejdsvillig, men bliver sjældent ubetinget lydig. Begynd træningen tidligt og vær venlig og konsekvent. Hold samojedens interesse fanget gennem skiftende belønninger.

HØJDE
Hanner 54-60 cm. Tæver 50-56 cm.

VÆGT
23-30 kg.

FARVER
Hvid eller lys creme.

SPECIALKLUB
Dansk Polarhunde Klub
OPRINDELSE
Samojedfolket, som har lagt navn til racen, var nomader i Nordvestsibirien. Deres hunde trak slæderne, når man flyttede fra sted til sted, holdt sammen på fritgående flokke af rensdyr og slog alarm, hvis ulveflokken nærmede sig. Nordpå var hundene hvide, længere mod syd var de brogede. De hvide hunde havde et mildere væsen og sov med i teltene som levende varmedunke i polarnattens kulde. Opdagelsesrejsende bragte dem til Vesten, hvor nutidens race blev skabt i England omkring år 1900.

HJEMLAND
Nordlige Rusland og Sibirien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Samoiedskaïa Sabaka.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Den hvide hund med det smilende ansigt

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem