MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Saluki, langhåret

MENTALITET
En værdig og selvstændig hund, som knytter sig meget tæt til familien og navnlig til den person, der tager sig mest af den. Over for fremmede er den nysgerrig, men noget tilbageholdende. Den er selskabelig og trives fint sammen med andre hunde af samme type. En renlig og behagelig selskabshund med udpræget jagtlyst.

BEHOV
Den har et stort kontaktbehov både i forhold til familien og artsfæller, og den kan have svært ved at være alene. Den behøver desuden meget motion og mentalt stimulerende beskæftigelse.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den glemmer alt omkring sig, hvis den får øje på et jagtbytte, som også kan være en lille hund eller en kat. Det er svært at finde steder, hvor man kan lade den gå løs. Tidlig og vedholdende træning kan dæmpe jagtinstinktet, men aldrig slukke det.

PELS OG PLEJE
Den almindeligste variant har en glat, blød og silkeagtig pels med behæng på hale, ben og ører. Den skal børstes og friseres mindst en gang om ugen. Den korthårede variant har ingen behæng og behøver kun aftørring med et opvredet vaskeskind. Hunden kan være lidt kuldskær.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Tidlig socialisering dæmper racens reservation over for fremmede, og det gørletter opdragelsen lettere, hvis hunden ikke når at opbygge for stor selvstændighed. Træn varieret, venligt og konsekvent. Find en sikker indhegning, hvor hunden kan løbe løs.

HØJDE
Hanner 58-71 cm. Tæver 54-57 cm.

VÆGT
14-25 kg.

FARVER
Alle farver og farvekombinationer er tilladt undtagen brindlet.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Beduinernes mynde ligner meget de hunde, som er afbildet i de egyptiske kongegrave. For islamiske fundamentalister er hunde urene dyr, men salukien erkoranen gør en undtagelse med salukien. På jagten sad hunden foran på hesten for at spare poterne for mødet med det glødende sand. Når der var vildt i sigte, slap man jagtfalkene. De distraherede byttet, til hunden nåede frem og dræbte det. En araber sælger ikke en saluki, men kan give den som hædersgave, og sådan kom racen til Europa sammen med arabiske heste.

HJEMLAND
Mellemøsten.

INTERNATIONALT RACENAVN
Saluki.

FCI GRUPPE
Gruppe 10 – Mynder
Den persiske mynde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem