MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

Lavt

6 Hvalpe til salg

Russkaya Tsvetnaya Bolonka

MENTALITET
En intelligent hund, der glad og tilfreds nærmest lever for at elske sin familie. Der skal ikke meget opmærksomhed til, for at den logrer glad med halen. Det er en hengiven hund, der med sit milde temperament er opmærksom og lærenem. Sørger man for at socialisere den godt, vil man se, at den er meget imødekommende overfor nærmest alt, hvad den møder på sin vej. En god race for både den enlige og familien med og uden børn. Selv om Bolonkaen er en skødehund, der allerhelst gerne vil have sin ejer/familie indenfor synsvidde, indgår den også fint i en hundeflok på to eller flere.

BEHOV
Bolonkaen har brug for god kontakt til sin familie. Den trives bedst i en kærlig og tryg atmosfære. Den har behov for at nyde fysisk og mentalt samvær med sin ejer/familie. Tag den gerne med ud og opleve verden, da den gerne vil have nye input. Dermed undgår man også at den bliver indadvendt eller besiddende overfor sin ejer. Racen er en selskabshund, der ikke kræver megen motion, men i stedet indretter den sig primært efter sin families aktivitetsniveau. Den er nysgerrig anlagt og som enhver anden hund, elsker den ture ud i det fri.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Generelt kan siges, at jo mere aktiv familie, des mere aktiv hund. Naturligvis er en hund, der lige har sovet, mere aktiv f.eks. i leg. Men, lige så fjollet og fuld af krudt den kan være, lige så stille en hyggehund kan den også være. Som ejer af en Russkaya Tsvetnaya Bolonka er man aldrig alene. På ture ud i naturen holder den sig pænt i nærheden, da dens menneske helst ikke må blive væk. I det daglige vil den aldrig kede sig, da den nok skal finde ud af at underholde både sig selv og sin ejer/familie. Dette gælder også, hvis den indgår i en hundeflok. Det er vigtigt at vænne racen til jævnlig pelspleje, allerede fra hvalpealderen. Hvis man har mod på det, er den også oplagt som udstillingshund, såfremt dens mentalitet tillader det. Gør den det, vil man her opleve en lille hund, der elsker at føre sig frem i ringen.

PELS OG PLEJE
Bolonkaen vil kunne opnå en pelslængde på op til 30 cm eller mere. Pelsen kan variere noget - racestandarden tillader både bølget eller storkrøllet pels. Pelsen er let og meget blød. Meget underuld er ønskelig. Det er ikke tilladt at klippe pelsen - kun rundt om poterne. Man skal forvente minimum én ugentlig soignering af pelsen, som afhænger af pelstypen. Hertil kommer badning, øjne, ører. Kløer og tænder, som er ligeså vigtige for en velplejet hund som friseringen/børstningen. Det er vigtigt med gode redskaber og plejeprodukter.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Det er nemt at lære Bolonkaen diverse kunster. Ligesom man lærer den at sitte eller at dække, kan man også sagtens lære den f.eks. at rulle rundt. Det er blot et spørgsmål om at starte tidligt. Det samme gør sig gældende, når den skal lære at være alene hjemme. Her starter man med at lade den være ?alene hjemme? i et enkelt minut, som man stille og roligt optrapper over nogle dage for til sidst at lade den stå sin endelige prøve med eksempelvis en times tid. Herefter bør det gå fint med flere timer for til sidst at vare den tid, som hunden skal være alene hjemme på en normal dag.

HØJDE
20-28 cm.

VÆGT
3-4 kg.

FARVER
Alle farver er tilladt, undtagen hvid og merle.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Racen stammer fra Rusland.

HJEMLAND
Rusland

INTERNATIONALT RACENAVN
Russkaya Tsvetnaya Bolonka

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Delikat som russisk kaviar

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem