MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Russisk Toy, langhåret

MENTALITET
Livlig, glad og meget social lille hund, som nysgerrigt følger med i familiens aktiviteter.

BEHOV
Det er en aktiv lille hund, som glædes ved alt fra agility til daglige spadsereture, men indretter sig helt efter ejerens aktivitetsniveau. Til gengæld har den brug for nær kontakt, masser af opmærksomhed og at lege med sin ejer
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den samarbejder gerne med ejer om at løse opgaver, men er også nysgerrig. Den kan være noget kuldskær og bevæger sig ikke gerne uden for i koldt og fugtigt vejr uden lidt en lille hundevest.

PELS OG PLEJE
Racen findes i to pelsvarianter, en langhåret og en korthåret variant. Begge pelstyper behøver kun jævnlig gennembørstning. Hold kløerne kortklippede og tænderne fri for tandsten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er kvik og opmærksom og fuldt ud i stand til at lære alt, hvad ejeren finder hensigtsmæssigt og morsomt. Den skal, som alle andre hunde opdrages og motioneres.

HØJDE
Skulderhøjde (hanner og tæver) fra 20 til 28 cm, tolerance +/- 1 cm.

VÆGT
Op til 3 kg.

FARVER
Black and tan, brun / tan, blue / tan. Også rød i alle nuancer, med eller uden sorte eller brune hårspidser. For alle farver ønskes varme nuancer.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Ved begyndelsen af det 20. århundrede var Engelsk Toy Terrier en af de mest populære toy-racer i Rusland. I perioden 1920 - 1950 standsede opdrættet af racerene Toy Terriers næsten, og antallet af hunde faldt til et kritisk niveau. Først midt i 50´erne begyndte russiske opdrættere at genskabe racen. Stort set ingen af de hunde, der blev brugt i opdrættet, havde stamtavle, og mange af dem var ikke racerene. Den standard, der blev skrevet for Toy Terriers, afveg på mange områder betydeligt fra standarden for Engelsk Toy Terrier, og fra det tidspunkt gik udviklingen af racen i Rusland sine egne veje. Den 12. oktober 1958 fødtes efter to glathårede hunde (hvoraf den ene havde en smule længere pels) en han med iøjnefaldende frynser på ører og ben, og man besluttede at bevare dette træk. Hannen blev parret med en tæve, som også havde lidt længere pels, og dermed opstod den langhårede variant af Russisk Toy. Den kaldtes Moscow Longhaired Toy Terrier. En opdrætter fra Moskva, Yevgueniya Fominichna Zharova, spillede en vigtig rolle ved skabelsen af denne variant. Efter en lang og kontrolleret udviklingsperiode med en speciel selektionsproces blev en ny race skabt: Russisk Toy med to varianter, langhåret og korthåret.

HJEMLAND
Rusland

INTERNATIONALT RACENAVN
Russkiy Toy

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem