MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

2 0 Hvalpe til salg

Ruhåret Hønsehund

MENTALITET
Ruhåret hønsehund er en alsidig jagthund, selvsikker, behersket og robust både fysisk og mentalt. Den trives bedst med jagt, men kan også finde sig til rette i en familie, som færdes meget i naturen, og som er indstillet på at tilfredsstille den ruhårede hønsehunds meget store behov for beskæftigelse. Over for fremmede kan den være noget afstandtagende.

BEHOV
Den ruhårede hønsehund kræver meget motion og mange udfordringer, som stimulerer dens næse og trætter den mentalt. Den har behov for at løbe frit og bære på genstande, den apporterer. En rolig og erfaren leder gør den tryg.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den ruhårede hønsehund er en selvstændig hund med stor jagtlyst, som dog kan formes gennem vedholdende træning. Den løber gerne over store afstande, men er som regel lydhør over for anvisninger og holder god kontakt. Den er livlig, energisk og går ofte sine egne veje.

PELS OG PLEJE
Pelsen er hård, ru og tilliggende med 2-4 cm. lange dækhår over en tæt underuld. Den er næsten vandtæt og beskytter effektivt mod vejr og skrammer. Pelsens struktur gør den smudsafvisende. Den holdes i det daglige med karte og børste og trimmes et par gange om året.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den kraftfulde jagthund skal tidligt socialiseres med andre mennesker og hunde og lære glæden ved at samarbejde samt grundlæggende lydighed. Træn i korte sekvenser i skiftende omgivelser og med motiverende belønninger, fx i form af leg.

HØJDE
Hanner 61-68 cm. Tæver 57-64 cm.

VÆGT
27-32 kg.

FARVER
Brun- eller sortskimlet med eller uden store pletter, brun eller lystskimlet.

SPECIALKLUB

Dansk Ruhår Klub
OPRINDELSE
Ruhåret hønsehund blev skabt i Tyskland i slutningen af 1800-tallet. Målet var en robust og ydedygtig, ruhåret jagtbrugshund, baseret på flere tyske hønsehunderacer. Den skulle kunne bruges på alle jagtmæssige områder og samtidig gøre nytte ved eftersøgning af skadet vildt. Den skulle kunne apportere både fra land og fra vand, og den skulle være stærk nok til at klare også ræv og hjortevildt. Resultatet blev den race, som i dag er den mest populære jagthund ikke kun i hjemlandet, men bl.a. også i Danmark.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Deutsch Drahthaar.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde
Den mest alsidige jagthund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem