MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

3 Hvalpe til salg

Rottweiler

MENTALITET
Modsat, hvad mange tror, er rottweileren gennemgående en meget venlig hund. Den er fx præcis lige så glad for børn som de fleste andre racer, og den er stabil og pålidelig over for alle - også fremmede. Er man indstillet på at bruge tid på at opfylde rottweilerens elementære behov, er den en hengiven og spændende familiehund.

BEHOV
Rottweileren er arbejdskrævende. Man skal afse tid til rigelig daglig motion, tidlig socialisering, fornuftig opdragelse og mental stimulering for at få et godt socialt liv sammen med hunden.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En rottweiler er aktiv, selvsikker og uforfærdet brugshund, som er arbejdsglad, smidig og udholdende. I almindelighed glad for at efterkomme anvisninger fra sin ejer, som den holder tæt kontakt med. Men samtidig en stærk hund, som det kræver nogen råstyrke at håndtere.

PELS OG PLEJE
Pelsen er middellang, hård, strid, tæt tilliggende og med tyk underuld. Den beskytter effektivt mod nedbør, isolerer godt mod kulde og nogenlunde mod varme. Pelsplejen er ubetydelig og indskrænker sig til en ugentlig gennembørstning for at fjerne løse hår og støv.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Rottweileren er arbejdsglad og let at opdrage. Dog kan navnlig hanhundene være selvhævdende med tilbøjelighed til at svare igen, hvis de føler sig udfordret. Rottweileren bør livet igennem trænes venligt med ubøjelig konsekvens, mange opgaver og nær kontakt.

HØJDE
Hanner 61-69 cm. Tæver 56-63 cm.

VÆGT
41-50 kg.

FARVER
Sort med rustrøde aftegninger.

SPECIALKLUB
Rottweilerklubben
OPRINDELSE
Romernes legioner medbragte store forsyninger - ofte i form af kvægflokke. Til at holde styr på dyrene og vogte materiellet havde man solide hyrdehunde. Efter romerrigets opløsning levede disse hunde videre i Sydtyskland i århundreder, bl.a. omkring byen Rottweil, hvor de især blev værdsat af slagtere, der skulle opkøbe kvæg og transportere det til slagtning. Med jernbanernes indtog blev rottweileren arbejdsløs og var i stærk tilbagegang, indtil den omkring 1910 blev ?opdaget? som tjenestehund.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Rottweiler.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
En hengiven og selvsikker urkraft

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem