MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Riesenschnauzer, peber/salt

MENTALITET
Vagtsom og modig, men samtidig ligevægtig. En vagtsom beskytter af alt, hvad der er den betroet. Generelt tålmodig og overbærende over for børn. Mindre tolerant over for andre hunde, specielt kan hanhundene være noget stridbare i forholdet til hinanden. Egnet som familiehund hos aktive mennesker med nogen hundeerfaring.

BEHOV
En kraftfuld og robust race, som kræver rigeligt med motion og mange opgaver, som kan stimulere hunden mentalt. Desuden behøver den et godt socialt liv med tæt kontakt til mennesker.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Aktiv og glad for at bevæge sig frit. Ikke rastløs, snarere besindig. Som voksen er den ret rolig, når man tager racens baggrund og størrelse i betragtning. Ikke altid lige villig til at følge ejerens anvisninger, men holder dog relativt nær kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen består af en tæt underuld og en ikke for kort dækpels, som er ru, hård og tæt tilliggende uden at være pjusket eller bølget. Hunden skal børstes jævnligt og helst have friseret øjenbryn og skæg dagligt. Pelsen trimmes to til fire gange om året og fælder ikke.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Intelligent, arbejdsvillig og lærenem. Skal opdrages meget konsekvent, men absolut ikke hårdhændet. Især skal unoder stoppes, inden de når at udvikle sig til dårlige vaner. Racen er meget alsidig og velegnet til alle tjenestehundeopgaver.

HØJDE
60-70 cm for begge køn.

VÆGT
35-45 kg.

FARVER
Sort med sort underuld eller peber/salt i forskellige nuancer og med sort maske.

SPECIALKLUB
Dansk Schnauzer Og Pinscher Klub
OPRINDELSE
Schnauzeren menes at være baggrunden for den store variant såvel som for den lille. Riesenschnauzeren er antagelig skabt på basis af særlig store individer, som blev parret med sydtyske bondehunde med blandet baggrund samt med sort grand danois. Den var først slagternes kvægdriver, senere blev den vagthund for andre transporter. Den havde ikke nogen præcis arbejdsopgave, og racen var længe om at blive etableret og anerkendt. Det skete først i 1923, da politi og militær fik øje for den.

HJEMLAND
Tyskland.

INTERNATIONALT RACENAVN
Riesenschnauzer.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem