MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Rhodesian Ridgeback

MENTALITET
En selvstændig hund til tider med en stærk vilje. Den er hengiven over for sin familie, vagtsom og parat til at forsvare, hvad der er betroet den. Det er ikke en hund, der byder fremmede indenfor med logrende hale, men den er heller ikke afvisende. Kan være udfordrende i forhold til andre hunde.

BEHOV
Adræt, men ikke specielt motionskrævende. Men den har det bedst med også at få lov til at løbe frit. Øvelser, der styrker samarbejdet og lærer hunden at komme, når der bliver kaldt, skal trænes og belønnes dagligt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Bør tidligt vænnes til fremmede mennesker og hunde. Tilpasser sig gerne familiens aktivitetsniveau og er en god selskabshund hos mennesker, der forstår at fastlægge lederskabet og give den social nærhed, kontakt og mentalt stimulerende opgaver.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort, tæt, glat og glansfuld, og den kræver kun ubetydeligt arbejde med børste eller et fugtigt vaskeskind. Racens særpræg er ridgen på ryggen, som dannes ved, at pelsen i et ca. 5 cm bredt bælte fra skulder til hofte vokser i modsat retning af den øvrige pels.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Jagtlysten er stærk, og det kræver tidlig og vedholdende træning at lære hunden at komme tilbage, når den har fået fært af vildt. Spiselige belønninger virker som regel bedst, mens hårdhed og mange gentagelser har en negativ virkning.

HØJDE
Hanner 63-69 cm. Tæver 61-66 cm.

VÆGT
32-36 kg.

FARVER
Lys hvedefarvet til rød evt. med lidt hvidt på brystet og mørkere næseparti og ører.

SPECIALKLUB
Rhodesian Ridgeback Klubben
OPRINDELSE
Udviklingen af nutidens race begyndte formodentlig, da hollandske indvandrere kom til Cape-kolonien i det sydlige Afrika omkring 1650. Deres medbragte jagt- og vagthunde blandede sig med indfødte stammers jagthunde, som netop havde den karakteristiske hårkam på ryggen. Racens oprindelige funktion var - oftest i grupper på to eller tre - at spore storvildt (især løver) og med mod og adræthed fastholde dets opmærksomhed, indtil jægeren nåede frem. I dag er den næsten udelukkende selskabshund.

HJEMLAND
Det sydlige Afrika.

INTERNATIONALT RACENAVN
Rhodesian Ridgeback.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem