MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Pyrenéerhund

MENTALITET
Venlig og i reglen tålmodig med en nærmest overlegen ro. Meget hengiven i familien og tolerant over for familiens børn. Pyreneeren er normalt også venlige over for fremmede mennesker, men ikke alle er lige opsøgende og interesserede i kontakt med fremmede. De har stadig et veludviklet vagtinstinkt og kan være noget gøende, når nogen nærmer sig deres område. Tidlig socialisering er vigtig for at få en så velfungerende pyreneer som muligt.

BEHOV
Især som ung har den et stort behov for at komme ud og få nye indtryk. Med hensyn til egentlig motion har den et middel motionsbehov og selv om den på mange måder indretter sig efter familien, har den brug for at komme ud og bevæge sig og opleve andet end haven. Den opholder sig helst køligt - gerne udendørs.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En meget stor hund med et uafhængigt væsen, som det kan være vanskeligt at færdes med uden snor, ligesom man ikke skal forvente, at den uden videre bliver på eget område uden indhegning. Den sætter frihed højt og egner sig ikke til et liv i byen.

PELS OG PLEJE
Den store pels kræver mindre pleje, end man måske skulle tro. Den bliver ikke mere snavset, fordi den er hvid, det ses bare mere. På grund af sin størrelse slæber hunden en del snavs med ind, og den fælder i perioder meget. Skal børstes en til to gange om ugen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen har ikke svært ved at lære, men foretrækker ofte selv at bestemme. Ubetinget lydig bliver den næppe, men den vil have stor gavn af rolig, konsekvent opdragelse med ros og belønning. Bør tidligt vænnes til fremmede mennesker og dyr.

HØJDE
Hanner 70-80 cm. Tæver 65-75 cm.

VÆGT
45-60 kg.

FARVER
Hvid med eller uden grå, gulgrå, ulvegrå eller grævlingefarvede partier på ørerne og ved haleroden.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
På nordsiden af Pyrenæerne, som adskiller Frankrig fra Spanien, har racen i århundreder beskyttet fåreflokke mod rovdyr og tobenede tyveknægte. Den skulle arbejde uafhængigt af hyrden og selvstændigt tilpasse sig efter de let skræmte får, som ikke måtte blive unødigt urolige. Racen er formentlig indvandret østfra og i slægt med de store, hvide kvægvogtere fra Lilleasien, Øst- og Sydeuropa. Nutidens familiehund har bevaret sin selvstændighed, men skarpheden er nu blevet dæmpet meget.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Chien de Montagne des Pyrénées.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde
Den majestætiske hvide skønhed
Den majestætiske hvide skønhed

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem