MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Pumi

MENTALITET
Den er dristig, lærenem, livlig og selvsikker. Loyal og trofast over for sin familie, men temmelig mistroisk over for fremmede. En vagtsom og opmærksom hund, der stiller krav til sin ejer - og til omgivelserne, for racen er meget gøende. Den højrøstede årvågenhed kan selv ikke den bedste opdragelse fjerne helt.

BEHOV
Den altid opmærksomme og aktive hund har brug for megen motion og beskæftigelse. Kræver desuden en omhyggelig socialisering fra den tidligste hvalpealder og tæt kontakt til familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Drivende hyrdehund for alle slags fritgående dyr, som den styrer selvstændigt. Derudover er den en effektiv muse- og rottejæger med en veludviklet jagtlyst også over for større dyr. Ikke specielt lydhør, men den holder som oftest kontakt med ejeren.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kortkrøllet eller mere lokket med meget underuld, og den yder god beskyttelse mod al slags vejr. Pelsen er ikke tilbøjelig til at filtre, så en ugentlig gennembørstning er tilstrækkelig til at holde den i orden og til at fjerne løse hår. Fælder ikke meget.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Lærevilligheden er næsten forbløffende, så racen egner sig til enhver form for hundesport. Bør trænes venligt med rigelig belønning, men også bestemt, for en pumi overtager selv lederrollen, hvis den kommer i tvivl om, hvem der har den.

HØJDE
Hanner 41-47 cm. Tæver 38-44 cm.

VÆGT
8-15 kg.

FARVER
Grå i forskellige nuancer eller sort.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Pumien opstod formentlig i 1600- eller 1700-tallet som en krydsning mellem oprindelige pulier, franske hyrdehunde og tyske spidshunde med stående ører. Senere er der tilsat en sjat terrier til denne blanding for at øge dristigheden. Anerkendt som selvstændig race i 1920'erne. Selv i dag er pumi en populær arbejdshund i Ungarn, hvor den løser sine opgaver på gårde overalt i landet, altid ivrig og energisk under højlydt gøen. Uden for hjemlandet er den værdsat som sports- og konkurrencehund.

HJEMLAND
Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN
Pumi.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Liv i gaden og altid klar til spilopper

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem