MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Puli

MENTALITET
Meget af den oprindelige hyrdehund er bevaret i nutidens Puli. Den er særdeles lærenem og til enhver tid parat til at præstere et selvstændigt stykke arbejde. Den passer på og beskytter alt, hvad der er den betroet, inklusive børn. Over for fremmede kan den være ret mistroisk. Kræver nogen hundeerfaring af sin ejer.

BEHOV
Racens meget kraftige hyrdehundeinstinkt må respekteres. Den skal beskæftiges mentalt og have god mulighed for at bevæge sig frit. Ved indespærring reagerer den med vedvarende gøen.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En meget selvstændig hund, som ikke altid reagerer prompte på anvisninger. Glad for kontakt, men også helt i stand til at klare sine opgaver på egen hånd. Den har ikke noget udpræget jagtinstinkt, og den er derfor ikke tilbøjelig til at strejfe.

PELS OG PLEJE
Den helt specielle pels kræver sin ejer. Underulden blander sig med dækhårene til lange snore, som når helt ned til jorden. De skal snos enkeltvis lige fra hvalpealderen og ikke redes ud. Men hunden skal bades jævnligt, hvis den skal holdes lugtfri til indendørs brug.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Lærenem, opfatter hurtigt og er glad for at lære noget. Tidlig socialisering begrænser puliens tendens til at "hyrde" andre hunde. Fortsæt indlæringen i korte og varierede sekvenser med rigelig belønning, så volder den normalt ingen problemer.

HØJDE
Hanner 37-47 cm. Tæver 34-44 cm.

VÆGT
10-15 kg.

FARVER
Sort, evt. med rødlig tone, grå i alle nuancer, hvid eller creme med eller uden mørk maske.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Racen kom antagelig til Ungarn sammen med magyarerne i 800-tallet, og den er muligvis i slægt med tibetansk terrier. I århundreder har pulien arbejdet som fårehund på de ungarske sletter, og den gør det til dels endnu. I pustaens høje græs hopper den lodret op i luften både fra stående og fra galop og skaffer sig derved overblik over flokken og omgivelserne. Med tætte fåreflokke får den bedre udsigt ved at springe op på ryggen af fårene. Arbejdende hunde bliver klippet samtidig med fårene.

HJEMLAND
Ungarn.

INTERNATIONALT RACENAVN
Puli.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Rastafari-hunden

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem