MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Polski Owczarek Nizinny

MENTALITET
En livlig, men alligevel behersket hund. Den er vagtsom, vågen og lærenem, og den er begavet med en god hukommelse. Den er tæt knyttet til sin familie, som den følger trofast og loyalt. Over for fremmede er den reserveret, og melder med gøen, når der kommer nogen. Tilpasser sig livet som selskabshund hos den erfarne ejer.

BEHOV
Tidlig og omhyggelig socialisering gør denne typiske fårehyrde til et veltilpasset familiemedlem, som har brug for regelmæssig motion og mulighed for at løse meningsfyldte opgaver.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Udpræget aktiv som ung - selvstændig og ikke ubetinget lydig. Som voksen tilpasser den sig efter familien. Den har ikke tendens til at strejfe eller gå på jagt på egen hånd. Den holder øje med flokken, men bevæger sig også rundt på en vis afstand.

PELS OG PLEJE
Pelsen beskytter godt i al slags vejr. Den er rigelig, glat eller let bølget med grov, tæt og tyk dækpels over blød, isolerende underuld. Pelsen kræver et par timers systematisk arbejde med karte og kam en gang om ugen, hvis man vil undgå alt for voldsom fældning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er lærevillig og alsidig og kan trænes til mange forskellige formål, blot træningen altid er lystbetonet og foregår i korte, tempofyldte sekvenser. Et spænde i pandehåret giver bedre øjenkontakt med hunden og letter træningen.

HØJDE
Hanner 45-50 cm. Tæver 42-47 cm.

VÆGT
14-16 kg.

FARVER
Alle farver og aftegninger er tilladt.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Det er sandsynligt, at racen gennem 1000 år har udviklet sig fra gamle, snorepelsede hyrdehunde fra Ungarn, som er blevet krydset med mindre, langpelsede hyrdehunde. Den passede i århundreder sit arbejde som fårehyrde på de polske lavsletter, uden at nogen ofrede den større opmærksomhed. De hårde tider i Polen under anden verdenskrig udslettede næsten racen, men den blev reddet på målstregen i 1970'erne. Den bruges stadig som hyrdehund, men den har også vundet fodfæste som selskabshund.

HJEMLAND
Polen.

INTERNATIONALT RACENAVN
Polski Owczarek Nizinny med kælenavnet PON.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem