MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

2 Hvalpe til salg

Podengo Portugues, korthåret dværg

MENTALITET
Racen forekommer i tre størrelser, stor medium og lille. De har samme oprindelse og minder meget om hinanden i væsen, men krydses ikke indbyrdes. Det er livlige, opvakte og robuste hunde. De er venlige og imødekommende i familien, hvor de ofte knytter sig mest til en bestemt person. Over for fremmede er de noget reserverede, men de omgås generelt let andre hunde.

BEHOV
De portugisiske jagtspidshunde er alle livlige og aktive. De har et meget stort behov for at bevæge sig og for tæt social kontakt med mennesker. Navnlig de mindste er udmærkede familiehunde, hvis deres behov for at bruge næsen tilfredsstilles, så deres tilbøjelighed til at følge et spor holdes inden for rimelighedens grænser.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
De har alle oprindelig været anvendt til jagt, enkeltvis eller i kobbel, og de tilpasser sig som regel fint i en flok. Jagtlysten og glæden ved at løbe er stadig stor, og de kan være meget svære at kalde tilbage, hvis de først har fået fært af vildt. Mellem jagterne holdt de vagt på gårdene, og de er lidt mere lydhøre end deres nære slægtninge fra Middelhavet. De små podengoer minder af væsen på mange måder både om terriere og gravhunde.

PELS OG PLEJE
Alle tre størrelser findes i to pelsvarianter. Den korthårede pels er glat og tæt tilliggende. Den langhårede er pjusket og ru som vildsvinebørster og danner et lille hageskæg. Begge varianter er uden underuld og frynser. De fælder kun ubetydeligt, hvis blot pelsen jævnligt børstes grundigt igennem.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
De er lærenemme og har en hurtig opfattelsesevne, men deres selvstændighed og jagtlyst er udpræget. Opdragelsen kan derfor være noget af en udfordring for ejeren. De bedste resultater opnås ved at begynde tidligt og træne venligt, vedholdende og konsekvent i korte og tempofyldte sekvenser med en opfindsom brug af belønninger.

HØJDE
20-30 cm for begge køn.

VÆGT
4-5 kg.

FARVER
Gul, fauve eller sort med eller uden hvide aftegninger eller hvid med gule eller sorte aftegninger.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Racen er meget gammel, men dens baggrund er ukendt. Muligvis er den i nær slægt med racer som faraoh hound, etnahund og podenco ibicenco fra Middelhavsområdet. Måske er den opstået af sig selv i det nordlige Portugal. Den største af de tre podengoer er den oprindelige. Den mellemstore er avlet på særlig små individer, og den lille er gennem århundreder avlet yderligere ned i størrelse.

HJEMLAND
Portugal.

INTERNATIONALT RACENAVN
Podengo Português Pequeno.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem