MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Picard

MENTALITET
Årvågen og vagtsom. Over for fremmede er den temmelig tilbageholdende, men venlig. Den er hengiven og loyal, og den har en god tilpasningsevne i forhold til familien og dens hverdag. Med en tidlig tilvænning er den glad og tålmodig over for børn, som har lært at respektere hunden som et fuldgyldigt medlem af familien.

BEHOV
Kræver en hel del beskæftigelse, som den finder meningsfyldt, fx at søge efter ting og mennesker. Den er desuden motionsglad, udholdende og en god ledsager for den sporty familie.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Ude i naturen er dens aktivitet nærmest sprudlende, og den sætter stor pris på en frisk travetur ved siden af cyklen. Indendørs er den i reglen rolig og afdæmpet. Til trods for dens selvstændighed holder den gerne nær kontakt til sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Pelsen er middellang med tæt underuld og 5-6 cm lange dækhår på krop og ben, kortere på hovedet. Den er hård og strid, holder derfor ikke i særlig grad på fugt og snavs og er heller ikke specielt arbejdskrævende. Med jævnlig børstning undgås den værste fældning.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er som de fleste hyrdehunde samarbejdsvillig og glad for at lære. Er opdragelsen venlig og konsekvent, volder den normalt ikke problemer. Racen kan dog med sit selvstændige væsen godt indimellem virke lidt egensindig eller stædig.

HØJDE
Hanner 60-65 cm. Tæver 55-60 cm.

VÆGT
23-32 kg.

FARVER
Grå, gråsort, gråblå, rødlig grå, lys eller mørk vildtfarvet.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Picarden er måske den ældste af de franske hyrdehunderacer. Den kom til Picardiet og Pas de Calais med kelterne omkring år 800 og gjorde i århundreder derefter gavn som hyrdehund og gårdhund i området. Første verdenskrig med skyttegravskampene omkring Somme i Picardiet udryddede næsten racen, som heller ikke dengang var særlig kendt uden for Frankrig. Den er nu genetableret gennem målrettet avl på de få overlevende individer, men picarden er fortsat ikke udbredt, heller ikke i dens hjemland.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Berger de Picardie.

FCI GRUPPE
Gruppe 1 – Hyrde og Kvæghunde
Picard - Intelligent, Charmerende, Aktiv, Rustik & Dejlig

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem