MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Pharaoh Hound

MENTALITET
En livlig og legesyg hund, som normalt ikke har nogen problemer hverken med mennesker eller andre hunde. Den er venlig af væsen og meget kærlig over for familiens børn og voksne. En særpræget og delikat, men også opmærksomhedskrævende selskabshund hos mennesker, som forstår denne blanding af jagende spidshund og mynde.

BEHOV
Dens trang til at bevæge sig med stor fart og over store afstande er ubetvingelig og tilfredsstilles kun delvis gennem meget motion. Den behøver desuden opmærksomhed og social nærhed.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En hurtig og effektiv jæger, som bruger både lugtesansen, synet og hørelsen. Navnlig som ung er den hyperaktiv og kan kun i begrænset omfang gå løs. Jagtinstinktet er stadig intakt, og får den fært af småvildt, er den umulig at kalde tilbage.

PELS OG PLEJE
Pelsen er kort, glansfuld, tæt tilliggende og varierer i struktur fra fin til lidt mere grov. Den kræver ikke i sig selv nogen pleje, men en daglig aftørring med et opvredet vaskeskind fjerner støv, løse hår og understreger farven. Pelsen yder kun lidt beskyttelse.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Bør opdrages med venlig konsekvens og præcise varierede belønninger. Sørg navnlig for at belønne kontakt omgående. Undgå at have den lynhurtige hund løs sammen med tunge hunde og helt små hunde, hvor legen let kan udvikle sig til jagt.

HØJDE
Hanner 56-63 cm. Tæver 53-61 cm.

VÆGT
20-25 kg.

FARVER
Rødgul eller mørk rød med eller uden præcise hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Myndeklubben
OPRINDELSE
Der findes stribevis af arkæologiske beviser for, at racen i mere end 4000 år har set ud, som den gør i dag. Den kom formodentlig før vor tidsregnings begyndelse fra Egypten til flere øer i Middelhavet med fønikiske handelsfolk. Her levede den isoleret og ubemærket og blev mest brugt til jagt på harer og kaniner. Den jager ofte i flok. Tidligt i 1900-tallet kom de første eksemplarer til Storbritannien fra Malta, men først omkring 1960 opstod der interesse for den elegante og værdige hund.

HJEMLAND
Malta.

INTERNATIONALT RACENAVN
Pharaoh Hound.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Tut Ank Amons bedste ven
Tut Ank Amons bedste ven

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem