MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

1 Hvalpe til salg

Phalène

MENTALITET
En phalene er en lille, men også robust selskabshund, som er velegnet i ethvert miljø. Den er kærlig over for familien og overbærende med familiens børn, hvis den er vokset op med dem. I forhold til fremmede er den vagtsom og kan virke lidt reserveret. Det er kun ørerne, der adskiller phalenen fra papillonen. Mentalt og fysisk er de identiske.

BEHOV
En phalene behøver mere motion, end man umiddelbart skulle forvente af så lille en hund. Den sætter stor pris på menneskeligt selskab samt på mentalt stimulerende beskæftigelse.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Phalenen er en miniature udgave af en oprindelig jagthund, og jagtinstinktet er stadig i behold hos nutidens selskabshund. Den befinder sig bedst i nær kontakt med familien, men den trives ikke med at blive båret rundt på armen. Den vil ned og røre sig.

PELS OG PLEJE
De to kontinentale dværgspaniels har samme type pels og behøver samme pleje. De har ord for at være meget renlige med sig selv og vasker sig ofte, som katte gør. Phalenens nedhængende ører kræver mere opmærksomhed end papillonens opretstående. Racerne får ofte tandsten.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En phalene er kvik, opmærksom og lærevillig, smidig, adræt og glad for at samarbejde. Opdragelsen volder sjældent problemer, hvis den starter tidligt og gennemføres med venlig konsekvens i korte sekvenser. Skift mellem forskellige belønninger.

HØJDE
Ca. 28 cm for begge køn.

VÆGT
1,5-5 kg.

FARVER
Hvid med få større partier i en hvilken som helst farve.

SPECIALKLUB

Papillon - Phaléne Klubben
OPRINDELSE
Fra 1500-tallet til tidligt i 1800-tallet var phalenen yndlingshunden blandt det sydeuropæiske aristokrati. Hos den franske kong Henrik III og hans efterkommere var den hofhund i 250 år. Typen med nedhængende ører er antagelig ældre end den med opretstående ører, men den har i århundreder stået noget i skyggen af den. Frem til midt i 1900-tallet blev den endda kaldt hængeøret papillon. Først i 1967 blev den en selvstændig race med sit eget racenavn. Phalene betyder såment natsværmer på fransk.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Epagneul Nain Continental (Phalene).

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Natsværmeren

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem