MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

4 Hvalpe til salg

Perdiguero de Burgos

MENTALITET
En perdiguero de burgos, eller burgos pointer, som racen også kaldes er en helt igennem robust, venlig og rolig jagthund. Det er næppe en hund for førstegangshundeejeren eller en hund, der vil kunne trives udelukkende som selskabshund. Den finder sig godt til rette blandt mennesker og er omgængelig over for andre hunde, men den har jagthundens store vildtinteresse fuldt ud i behold.

BEHOV
Perdiguero de burgos behøver meget fysisk motion, gerne med daglig adgang til mark og skov. Den trives kun, hvis den får rig mulighed for at bruge sin næse og har et liv med nær menneskelig kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den spanske pointer har som stående jagthund bevaret mange træk fra de drivende jagthunde, bl.a. en fantastisk evne for sporsøg. Den er grundig, effektiv og udholdende, og den begiver sig gerne ud på stor afstand, men holder dog forholdsvis god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er tæt, glat, hård og ikke helt kort med en let underuld. Den beskytter ret godt og fælder kun ubetydeligt. Pelsplejen indskrænker sig til en jævnlig gennembørstning. Ørerne er store og ligger tæt ind til hovedet, så de kræver nogen opmærksomhed.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen perdiguero de burgos er lærevillig og meget glad for at arbejde. Den kan blive grebet af jagtlyst, og uden træning kan den være svær at kalde tilbage. Begynd tidligt og træn med venlig konsekvens i korte og varierede sekvenser med motiverende belønninger.

HØJDE
Hanner 62-67 cm. Tæver 59-64 cm.

VÆGT
25-30 kg.

FARVER
Hvidskimlet på leverbrun grundfarve eller hvid med leverbrune partier.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Baggrunden for de ældgamle jagthunderacer fra Spanien og Portugal er ukendt. De er udviklet fra flere typer drivende hunde og blev i århundreder brugt til fuglejagt med fangstnet for derefter at blive stående jagthunde til alle typer af vildt. De har fået navn efter de fugle, der oprindelig var deres almindeligste jagtbytte. ?Perdiguero? på spansk og ?perdigueiro? på portugisisk betyder agerhøne. Racen fra provinsen Burgos var tæt på at forsvinde omkring anden verdenskrig, men blev rekonstrueret.

HJEMLAND
Spanien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Perdiguero de Burgos.

FCI GRUPPE
Gruppe 7 – Stående jagthunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem