MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

Lavt

3 Hvalpe til salg

Pekingeser

MENTALITET
En pekingeser er en lille hund med meget stort selvværd. Den er dristig og selvsikker. Den kan være stædig, opbrusende og kamplysten. Samtidig er den kærlig og trofast mod dem, den vælger at respektere. Den knytter sig mest til én person, men kan fint omgås familiens børn, hvis den er vant til dem fra hvalp. Bør socialiseres tidligt.

BEHOV
En pekingeser kræver masser af opmærksomhed og kontakt samt en tidlig og konsekvent opdragelse, hvor den lærer, hvem der bestemmer. Den behøver meget pasning og pleje, men kun behersket motion.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
For over 500 år siden skrev en kinesisk kejserinde blandt andet, at pekingeseren skulle have korte, krumme ben, så den ikke kunne gå langt væk, og den skulle være kræsen, så den ikke blev for tyk. Den sætter dog pris på nye indtryk og daglige gåture i roligt tempo.

PELS OG PLEJE
Det er en pels, der kræver sin ejer. Den er særdeles rigelig med en kraftig løvemanke rundt om halsen. Der skal virkelig arbejdes med børsten for at holde den ren og fri for filtre. Desuden skal folderne ved næseroden og de store, lidt udstående øjne holdes pinligt rene.


HØJDE
15-23 cm for begge køn.

VÆGT
Hanner højst 5 kg. Tæver højst 5,5 kg.

FARVER
Alle farver og aftegninger er tilladt undtagen leverfarve.

SPECIALKLUB

Klubben For Små Selskabshunde
OPRINDELSE
Sagnet fortæller, at Buddha var ledsaget af små hunde, som ved trusler forvandlede sig til løver. Tusindvis af gengivelser af disse hunde viser en tydelig lighed med nutidens pekingeser. Den blev opdrættet i Kina i århundreder og blev betragtet som kejserens ejendom. Ingen andre måtte eje den. Da briterne erobrede Peking i 1860 fandt de fem efterladte hunde i det kejserlige palads. De danner sammen med hunde, der senere blev smuglet ud fra Kina, basis for hele verdens bestand af pekingesere.

HJEMLAND
Kina/Storbritannien

INTERNATIONALT RACENAVN
Pekingese.

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Den kinesiske tempelhund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem