MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

2 Hvalpe til salg

Parson Russell Terrier

MENTALITET
En energisk, livlig og aktiv hund. Glad for at lege og venlig over for alle i familien, voksne som børn. Nysgerrigt imødekommende over for alle fremmede. Men den kan have problemer med andre hunde, da især hannerne kan optræde udfordrende i forhold til hinanden. Den dristige lille hund går aldrig uden om et slagsmål.

BEHOV
Kan ganske enkelt ikke fungere uden mentale udfordringer og mulighed for at leve et frit hundeliv med meget motion og tæt kontakt til familien. Den er i bund og grund en brugsterrier.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er energisk, adræt, bygget til fart og udholdenhed. Jagtinstinktet er meget stærkt og rettet mod al slags småvildt. På rævejagt skulle den kun gø ræven op, ikke angribe den. Den bevæger sig meget rundt, men har altid styr på, hvor dens ejer er.

PELS OG PLEJE
Racen forekommer i både en ruhåret og en glathåret variant. Pelsen er i begge tilfælde grov, tæt og glat tilliggende. Forskellen ligger i hårstrukturen og mængden af underuld. Pelspleje og fældning er minimal. En jævnlig gennembørstning fjerner de fleste løse hår.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er særdeles trænings- og arbejdsivrig. Den vil gå meget langt for ros og belønning. Hvis man blot accepterer hundens store selvstændighed og jagtlyst, volder opdragelsen sjældent større problemer. Lad ikke hunden udfordre andre hunde.

HØJDE
Hanner 34-38 cm. Tæver 31-35 cm.

VÆGT
5-8 kg.

FARVER
Ensfarvet hvid eller med tan, lemon eller sorte aftegninger fortrinsvis i hovedet og ved haleroden.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Racens skaber, pastor John (Jack) Russell (1795-1883), blev født og levede hele sit liv i Devon. Udover at være præst var han en dygtig rytter og ivrig jæger. Han helligede sit liv til avlen af terriere og foretog gennem 64 år flere krydsninger mellem forskellige ensfarvede og flerfarvede brugsterriere. Hans mål var altid at forbedre jagtegenskaberne uden særlig hensyn til udseendet. Racen blev først internationalt anerkendt i 2001. En kortbenet variant fik navnet jack russell terrier.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Parson Russell Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem