MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

6 Hvalpe til salg

Papillon

MENTALITET
Papillonen er trods sin beskedne størrelse livlig, aktiv og initiativrig. Den er robust og tåler al slags vejr. Nok er det en selskabshund, men den er bestemt ikke tilfreds med at ligge på en silkepude og se livet gå sin gang. En Papillon tilpasser sig let i enhver familie. Den er vagtsom og kan være lidt skeptisk over for fremmede.

BEHOV
En Papillon er overraskende udholdende og elsker lange gåture, hvor den får mulighed for at bevæge sig frit og bruge sin næse. Bør fra tidligste hvalpealder vænnes til fremmede og andre hunde.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Der er stadig en hel del jagtlyst i den lille spaniel. Papillonen er en meget effektiv musejæger og går heller ikke af vejen for lidt større byttedyr. I naturen snuser den ivrigt omkring og følger gerne en interessant duft. Den holder dog relativt god kontakt.

PELS OG PLEJE
Den rigelige pels er blank og let bølget, fin og tæt tilliggende uden underuld. Den føles ikke blød, men snarere lidt fast. Den beskytter godt. Kropspelsen klares med en grundig ugentlig gennembørstning. Den lange pels på bryst, hale og ører skal helst friseres dagligt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En Papillon er opmærksom, energisk og adræt, glad for at lære og for at løse opgaver af enhver art. Den samarbejder gerne og er let at opdrage og træne, når det sker med venlighed og variation. Den kan blive en fortrinlig lydigheds- og agilityhund.

HØJDE
Ca. 28 cm for begge køn.

VÆGT
1,5-5 kg.

FARVER
Hvid med få større partier i en hvilken som helst farve.

SPECIALKLUB

Papillon - Phaléne Klubben
OPRINDELSE
Allerede i middelalderen og renæssancen glædede fornemme damer sig over de små kontinentale dværgspaniels. Det fremgår af utallige malerier af berømte mestre. Frem mod revolutionen indtog de en høj position ved det franske hof, bl.a. hos dronning Marie Antoinette og Madame de Pompadour. De opretstående ører og evnerne for musejagt tyder på en tidlig blanding med små spidshunde. Det er ørerne og hovedets aftegninger, der har givet racen navnet papillon, som betyder sommerfugl på fransk.

HJEMLAND
Frankrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Epagneul Nain Continental (Papillon).

FCI GRUPPE
Gruppe 9 – Selskabshunde
Den lille sommerfuglehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem