MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Østrigsk Pinscher

MENTALITET
En opmærksom og lidt temperamentsfuld hund, som knytter sig meget stærkt til sine mennesker, men som til gengæld kan være temmelig reserveret over for fremmede. Racen har ofte lidt svært ved at enes med andre hunde. Den tilpasser sig fint livet i en aktiv familie, og den er velegnet til flere former for hundesport.

BEHOV
Tidlig og vedholdende socialisering er vigtig for at undgå, at hunden virker fjendtlig over for alt fremmed. Den behøver desuden motion og alsidig beskæftigelse samt en ejer med nogen erfaring.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den vogter sit område og alt, hvad der er den betroet, og den har derfor ingen tilbøjelighed til at strejfe om. Den følger gerne ejerens anvisninger, blot denne tidligt har forstået at få hundens tillid og respekt, ellers vil den udfordre lederskabet.

PELS OG PLEJE
Den korte til mellemlange pels med tæt underuld er nem at holde og beskytter godt i al slags vejr. Den fælder noget og bør jævnligt børstes grundigt igennem for at fjerne løse hår. Da racen ikke er gennemavlet, kan der forekomme betydelige variationer af pelsen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Denne upolerede naturhund er intelligent, samarbejdsvillig og glad for at lære nye ting, blot ejeren er opmærksom på og respekterer hundens eventuelle negative reaktioner, fx når artsfæller kommer for tæt på. Træn roligt og venligt.

HØJDE
35-50 cm for begge køn.

VÆGT
12-18 kg.

FARVER
Gullig til rødbrun i forskellige nuancer, brun eller sort, alle med hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Klubben for Hyrde-, Kvæg- Og Gårdhunde uden specialklub
OPRINDELSE
Den robuste, fordringsløse gårdhund har eksisteret i Østrig i århundreder. Den har deltaget i alt forefaldende arbejde på ejendommen - holdt vagt om natten, passet fritgående dyr, taget rotter og mus, trukket mælkekærrer etc. Den har aldrig gjort meget væsen af sig, men har levet upåagtet og klaret sig igennem selv svære krigstider. Racen blev anerkendt i 1928, men er stadig sjælden. I de fleste lande uden for Østrig er den ukendt, men enkelte steder - fx i Danmark - er den blevet værdsat.

HJEMLAND
Østrig.

INTERNATIONALT RACENAVN
Österreichischer Kurshaariger Pinscher.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem