MENU

Størrelse

STOR

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Odderhund

MENTALITET
En energisk jagthund, som også er en hengiven og tilpasningsdygtig familiehund hos mennesker med et aktivt udendørs liv. Den er generelt ven med alle, kendte som fremmede, voksne som børn samt andre hunde og dyr. Men den kræver plads omkring sig, og den egner sig ikke til at bo i lejlighed. Den er ekstremt glad for vand.

BEHOV
Navnlig som ung kræver den meget motion, og livet igennem behøver den et godt socialt liv med nær kontakt til familien. Opgaver, hvor den skal bruge næsen, stimulerer den mentalt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den har en tendens til at glemme alt og alle, når den sætter af efter en spændende duft. Haven skal derfor være hegnet godt ind, og hunden bør kun færdes uden line på steder, hvor der ikke er fare, og hvor man kan bevare kontrollen over situationen.

PELS OG PLEJE
Pelsen er lang, ru og tæt. Den er vandafvisende og beskytter godt mod både kulde og varme. Pelsen skal have et naturligt udseende og må ikke klippes, men den kan evt. trimmes let. En grundig ugentlig gennembørstning er ofte nok til at holde den ren og fri for døde hår.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er opmærksom og lærevillig, men den kan være egenrådig, grænsende til det stædige, så det er ikke den mest lydige hund, man kan tænke sig. Man når dog langt med venlig konsekvens. Skift ofte træningsmiljø og beløn med søgeopgaver.

HØJDE
Hanner ca. 67 cm. Tæver ca. 60 cm.

VÆGT
30-52 kg.

FARVER
Ensfarvet grizzle, sandfarvet, rød, hvedefarvet eller blå evt. med hvide aftegninger.

SPECIALKLUB
Klubben for Jagthunde uden Specialklub
OPRINDELSE
Racen har været kendt siden middelalderen, og den kan muligvis føres tilbage til de tidligste boldhunde, krydset med store ruhårede terriere eller franske ruhårede støvere. Den blev brugt til jagt på oddere, som plyndrede fiskenettene. Hundene, som jagede mange sammen, skulle kunne gå ud i det koldeste vand, forfølge odderen til dens bo og dræbe den. Da odderen i 1978 blev fredet i Storbritannien, var racens fremtid truet, men den overlevede og holdes nu hovedsagelig som familiehund.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Otterhound.

FCI GRUPPE
Gruppe 6 – Drivende jagthunde og schweisshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem