MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

HØJT

1 Hvalpe til salg

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

MENTALITET
En nova scotia duck tolling retriever er en meget livlig og legeglad hund, som befinder sig godt i en familie med et aktivt udendørs liv. Her er den venlig og omgængelig, men samtidig kvik og opfindsom, så man skal give den hensigtsmæssig aktivering og opgaver med mening, ellers finder den selv på noget. I forhold til fremmede er den lidt reserveret. Den kan optræde udfordrende over for andre hunde.

BEHOV
En nova scotia duck tolling retriever har brug for fysisk motion, mentalt stimulerende beskæftigelse og nær kontakt med sine mennesker. Den bliver let stresset, hvis den ikke beskæftiges tilstrækkeligt eller korrekt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Der ligger muligvis noget hyrdehund gemt i generne. Den holder generelt nær kontakt og går sjældent sine egne veje. Jagtlysten er tilstede, men den adskiller sig på grund af racens baggrund og anvendelse afgørende fra de fleste andre jagthundes.

PELS OG PLEJE
Den dobbelte pels er vand- og fugtafvisende, og den isolerer effektivt mod kulde og varme. Pelsen er middel af både længde og struktur. Den fælder temmelig meget og skal børstes grundigt igennem en gang om ugen.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En nova scotia duck tolling retriever er positiv over for indlæring og samarbejder gerne, når opdragelsen er lystbetonet. Vær opfindsom med belønningerne og brug gerne apportering til afveksling fra godbidderne. Træn kvikt og varieret gerne med spor- eller andre søgeopgaver.

HØJDE
Hanner 46-53. Tæver 43-50 cm.

VÆGT
17-23 kg.

FARVER
Forskellige nuancer af rød eller orange.

SPECIALKLUB
Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klub
OPRINDELSE
Man antager, at engelske eller kontinentale hunde med samme arbejdsmetode er fulgt med udvandrere til Nova Scotia, hvor de er blevet krydset med retrievere, små spidshunde og lokale hyrdehunde. Tolleren løber, springer og leger langs strandbredden. Af og til forsvinder den ud af syne og dukker hurtigt op igen, hjulpet af jægeren, som fra sit skjul kaster små pinde. Legen gør ænderne, der svømmer ud for kysten, nysgerrige, så de lader sig lokke inden for skudhold. Derefter apporterer hunden de nedlagte fugle.

HJEMLAND
Canada.

INTERNATIONALT RACENAVN
Nova Scotia Duck Tolling Retriever med kælenavn toller.

FCI GRUPPE
Gruppe 8 – Apporterende jagthunde
Aktiv, arbejdsvillig, alsidig jagthund
Aktiv, arbejdsvillig, alsidig jagthund
Aktiv, arbejdsvillig, alsidig jagthund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem