MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Norwich Terrier

MENTALITET
En af de mindste terriere med et energisk og elskeligt væsen. Den er glad for alt og alle, som den kommer i møde med højlydt begejstring. I familien er den kærlig, trofast og ikke særlig gøende. Den er meget socialt indstillet. Den er frygtløs, men tolererer fremmede hunde såvel som andre dyr, når den er vænnet til dem.

BEHOV
Selv om den er lille, har den brug for regelmæssig motion for ikke at blive overvægtig. En rask spadseretur et par gange om dagen er ikke for meget, hvis den slanke linje skal holdes.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den er livlig, aktiv, stærk, robust og udholdende. Den er meget selvstændig, men dens stærke flokfornemmelse gør, at den trods jagtlysten ikke er tilbøjelig til at strejfe omkring og kun sjældent bevæger sig ret langt væk fra sine mennesker.

PELS OG PLEJE
Den hårde, ru og lige pels med tyk underuld ligger tæt ind til kroppen og beskytter godt mod al slags vejr. Den skal trimmes to til tre gange om året, og man kan udmærket lære at gøre det selv. Med jævnlig gennembørstning fælder pelsen kun, når den trænger til at trimmes.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er generelt opmærksom, lærenem og samarbejdsvillig. Som alle terriere skal den opdrages konsekvent og venligt. Træn kvikt og varieret på forskellige steder og med vekslende belønninger, så kontakten bevares, og hunden ikke keder sig.

HØJDE
25-26 cm for begge køn.

VÆGT
6-7,5 kg.

FARVER
Alle nuancer af rød, hvedefarvet, sort/tan og grizzle.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Den østlige del af England er kendt for sit opdræt af sportsheste, og i staldene har man altid haft brug for hurtige hunde, som kunne tage rotter og mus. Lokale ruhårede rottehunde er utvivlsomt blevet blandet med mange forskellige terrierracer. Det var studenterne i Cambridge, der først gjorde racen populær. I pauser mellem studierne gik de på jagt, men på kollegierne kunne de kun have små og venlige hunde. Det er kun ørerne, der adskiller norwich terrier fra norfolk terrier.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Norwich Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem