MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Norsk Elghund, sort

MENTALITET
En hund med udpræget jagtinteresse. Et meget selvstændigt, næsten egenrådigt temperament tyder på, at dens forfædre ikke er helt de samme som den grå slægtnings. Den er også lidt mindre og lettere end den grå, som den dog ligner meget. Den kan være temmelig reserveret over for fremmede og kræver en hundekyndig ejer.

BEHOV
Energiniveauet er voldsomt stort, hvis hunden ikke aktiveres meget fysisk og mentalt. Den behøver en leder, som den kan respekterer, og knytter sig som regel mest til en bestemt person.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
På jagt føres den sorte elghund altid i line. Den opsporer vildtet og viser med sit tydelige kropssprog jægeren, hvor det befinder sig, men den stiller ikke vildtet med gøen under jagten. Glæden ved jagten og ved at følge et spor er meget udtalt.

PELS OG PLEJE
Den tætte og grove dækpels med blød underuld er længere og ligger tættere ind til kroppen end hos den grå elghund. Den fælder mindre, men skal også børstes grundigt igennem og friseres en gang om ugen. Pelsen er varm, så sørg for skygge til hunden på solrige sommerdage.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen opfatter hurtigt og har let ved at lære. Træn konsekvent og venligt i kvikke og varierede sekvenser. Hunden kommer let til at kede sig, hvis der ikke stilles krav, der er afpasset efter dens jagtlyst og gode evner til at følge et spor.

HØJDE
Hanner ca. 47 cm. Tæver ca. 44 cm.

VÆGT
17-18 kg.

FARVER
Sort.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Racen er mange tusind år gammel og har altid været brugt på samme måde som i dag. Den er mest udbredt i grænseegnene mellem Norge og Sverige, hvor den bruges til flere former for jagt. Farven gør det let at få øje på hunden, når sneen om vinteren dækker fjeldene. Den sorte elghund er også i hjemlandet væsentligt sjældnere end den grå. Uden for Skandinavien er den så godt som ukendt. Den sætter stor pris på social kontakt, men er ikke egnet som selskabshund på grund af jagtinstinktet.

HJEMLAND
Norge

INTERNATIONALT RACENAVN
Norsk elghund, sort.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Den norske urhund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem