MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SELVSTÆNDIG

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

HØJT

0 Hvalpe til salg

Norsk Elghund, grå

MENTALITET
En selvstændig, energisk og modig hund, som er skabt til jagt. Den kan kun tilpasse sig livet i en familie, hvis man er indstillet på at tilfredsstille hundens jagtinstinkter. Den kræver viden og erfaring. Racen er meget gøende - det er dens arbejdsredskab som jagthund. Hanhundene er ofte stridbar over for andre hanhunde.

BEHOV
Meget krævende med hensyn til motion og beskæftigelse. Den søger hele tiden nye udfordringer og kan være irriterende rastløs, hvis den keder sig. Desuden behøver den nær social kontakt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Jagten kan foregå på to måder: Enten er hunden i line og fører jægeren i retning af elgen. Eller hunden løber løs, finder elgen og ”holder den fast” med gøen, til jægeren når frem. Den knytter sig oftest til en bestemt person og holder god kontakt.

PELS OG PLEJE
Pelsen er middellang, tyk, grov og glat med blød underuld. Den fælder i uanede mængder to til tre gange om året. Den holdes i det daglige med grundig gennembørstning og frisering en gang om ugen. Pelsen er varm, og hunden befinder sig godt i det fri, også om vinteren.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er yderst selvstændig og gør alt i sit eget tempo, så opdragelsen bør begynde meget tidligt. Den skal helst foregå i forskellige miljøer og mere have karakter af leg end træning. Vær konsekvent, venlig, opfindsom og motiverende.

HØJDE
Hanner ca. 52 cm. Tæver ca. 49 cm.

VÆGT
20-23 kg.

FARVER
Grå i forskellige nuancer med sorte hårspidser og mørk maske.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Fund af forstenede knoglerester fra forhistoriske hunde viser, at spidshundetypen ikke har ændret sig ret meget i mere end 10.000 år. Urhunden har været bygget nogenlunde som nutidens elghund, og den har sandsynligvis arbejdet på samme måde med ekstraopgaver som gård- og vagthund. Den er Norges nationalhund nr. 1, og den har tidligere været brugt til jagt på bjørn, ulv og los. I dag anvendes den primært til elgjagt, men den kan også gøre sig nyttig ved jagt på småvildt som ræv og hare.

HJEMLAND
Norge.

INTERNATIONALT RACENAVN
Norsk elghund, grå.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Den norske urhund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem