MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

Moderat

Pelspleje

Lille

Aktivites-
niveau

MELLEM

3 Hvalpe til salg

Norsk Buhund

MENTALITET
En livlig og energisk hund med et socialt og charmerende væsen. En meget hengiven familiehund og en herlig legekammerat for børn. Vagtsom og frygtløs, men som regel venlig og selskabelig i forhold til fremmede og tolerant over for andre hunde. Den har et veludviklet hyrdehundeinstinkt og kan være temmelig gøende.

BEHOV
Den behøver meget fysisk aktivitet udendørs og samtidig en nær kontakt med mennesker, især i opvækstperioden. En tidlig og målbevidst indsats kan dæmpe racens noget støjende adfærd.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
I forhold til størrelsen er den forbavsende stærk og udholdende. Den er glad for at bevæge sig, men da den er stærkt knyttet til sin familie, er den ikke tilbøjelig til at gå sine egne veje, forudsat den får en mentalt stimulerende beskæftigelse.

PELS OG PLEJE
Dækpelsen er tyk, fyldig, hård og ret glat tilliggende. Underulden er blød og tæt. Pelsplejen er overkommelig. En grundig ugentlig gennembørstning begrænser fældningen til overgangsperioderne. Pelsen er fugtafvisende og isolerer godt mod kulde såvel som varme.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Den er opmærksom, lærenem og samarbejdsvillig, så opdragelsen volder næppe problemer. Den er robust, fuld af energi og giver masser af positiv respons til den fører, som forstår at motivere den. Velegnet til mange former for hundesport.

HØJDE
Hanner 43-47 cm. Tæver 41-45 cm.

VÆGT
12-18 kg.

FARVER
Hvedefarvet fra ret lys til gulligt rød med eller uden sorte hårspidser eller ensfarvet sort.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Allerede vikingerne havde hyrdespidshunde, som samlede og drev fritgående flokke af husdyr, holdt vagt på gården og nok også deltog i jagt på al slags vildt. Navnet buhund har været i brug fra begyndelsen af 1600-tallet og bekræfter arbejdsområderne. ”Bu” betyder både kvæg og boplads. Racen bruges i Norge stadig til sit oprindelige formål, og den har også vundet indpas i andre lande, hvor fåreavlen er stor. Den har desuden vist sig at være en behagelig selskabshund i en sporty familie.

HJEMLAND
Norge.

INTERNATIONALT RACENAVN
Norsk buhund.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde
Alsidig, glad & loyal familiehund

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem