MENU

Størrelse

MELLEM

Temperament

SAMARBEJDENDE

Pelspleje

MELLEM

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Norrbottenspids

MENTALITET
Norrbottenspids er en vågen og opmærksom hund med god tilpasningsevne, og som med passende opdragelse og beskæftigelse er en selskabelig og kærlig hund hos de fleste familier. Racen er social, venlig og omgængelig i alle situationer, men man må være forberedt på, at den kan være gøende i visse situationer.

BEHOV
Racen behøver moderat fysisk motion, men Norrbottenspidsen har især brug for mental motion og træning og har behov for nær kontakt med familien.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Norrbottenspids er skabt til jagt på al slags vildt men er i dag kategoriseret som en jagende fuglehund. Norbottenspidsen finder fugle i træerne, hvor de skjuler sig for jægeren, og med sin intense gøen kalder den jægeren på skudhold. Instinktet er latent medfødt, men ved rette læring kan det dæmpes. Racen giver lyd, når der sker noget nyt, f.eks. når der kommer gæster, men når der er hilst på, stopper den sin gøen. Med korrekt træning og god kontakt går den voksne hund sjældent sine egne veje.

PELS OG PLEJE
Overpelsen er strid, temmelig kort, glat og tæt tilliggende med blød og fyldig underuld. Det er en pels til al slags vejr, som isolerer både mod kulde og mod varme. Pelsen er smuds- og vandafvisende og nem at holde. Jævnlig børstning begrænser fældningen til to gange årligt, forår og efterår. Hundene soignerer sig på samme måde som katte.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Hunden er kvik, glad for at arbejde og hurtigtopfattende. Begynd opdragelsen tidligt med hovedvægt på indkald. Træn gerne med hunden løs i skiftende miljøer, vær opfindsom med belønningerne og forvent ikke ubetinget lydighed af den unge hund.

HØJDE
Hanner ca. 45 cm.+/- 2 cm. Tæver ca. 42 cm. +/- 2 cm.

VÆGT
Hanner: 10-14 kg. Tæver: 8 -12 kg.

FARVER
Alle farver er tilladt i aftegningerne. Idealfarven er rødbrun/orangerød i forskellige nuancer. Sorte aftegninger er tilladte men er ikke ønsket. Grundfarven skal være hvid.

SPECIALKLUB

Spidshundeklubben
OPRINDELSE
Racen har eksisteret i Norrbotten på grænsen mellem Sverige og Finland i århundreder. Den blev angiveligt fremavlet som pedant til den finske spids og anses for at have samme ophav som den norske lundehund. Oprindelig blev den brugt til jagt på alle former for vildt. Den bruges i de øvrige skandinaviske lande som en yndet familiehund kombineret med jagt på den store skandinaviske skovfugl Tjuren samt til jagt på vildsvin, jærv og elg mm. I 1948 blev racen erklæret for uddød, men det var heldigvis forkert. Den eksisterede upåagtet, i bedste velgående, på gårdene i de svenske skove.

HJEMLAND
Sverige.

INTERNATIONALT RACENAVN
Norrbottenspets.

FCI GRUPPE
Gruppe 5 – Spidshunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem