MENU

Størrelse

LILLE

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

0 Hvalpe til salg

Norfolk Terrier

MENTALITET
Dens blide og kontaktsøgende væsen gør den til en god familiehund. Den er livlig, aktiv, opfindsom, charmerende og generelt venlig over for alle uanset alder, kendte såvel som fremmede. Det er en lille hund, men det er der aldrig nogen, der har fortalt den. Den er vagtsom og frygtløs, men ikke stridbar.

BEHOV
Den elsker motion og udendørs liv, og den er næsten umulig at gå træt. Men den elsker også mad, så man skal passe på vægten i perioder med mindre aktivitet. Trives som hjemmets midtpunkt.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
Den oprindelige rottejæger er en selvstændig hund. Den kan stadig tænde på fx en kat, og så kan den være svær at kalde til orden. Den er dog samtidig tæt knyttet til sine mennesker og vil gerne gøre dem tilpas, så den holder som regel nær kontakt.

PELS OG PLEJE
Som for alle ruhårede terriere skal pelsen trimmes nogle gange om året. Her står det dog ligefrem i racestandarden, at overdreven trimning er uønsket, og man kan udmærket lære at gøre det selv. I det daglige holdes pelsen med børste og kam, så fælder den kun lidt.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
En opmærksom, lærenem og samarbejdsvillig hund, som helst selv vil kunne se et formål med øvelserne. Prøv med godbidmetoden, for i denne lille hunds øjne er der intet så fornuftigt som mad. Træn konsekvent, venligt, kvikt og varieret.

HØJDE
25-26 cm for begge køn.

VÆGT
6-7,5 kg.

FARVER
Alle nuancer af rød, hvedefarvet, sort/tan eller grizzle.

SPECIALKLUB
Dansk Terrier Klub
OPRINDELSE
Med undtagelse af ørestillingen er norfolk og norwich terrier identiske. Baggrund, udseende og personlighed er den samme. Helt fra 1800-tallet har der været terriere i det østlige England med både stående og hængende ører, og de blev parret indbyrdes som norwich terrier. Først i 1964 blev varianten med de hængende ører anerkendt som selvstændig race under navnet norfolk terrier, og de to varianter bliver ikke længere blandet. I dag er norfolken i praksis en anelse større end norwich.

HJEMLAND
Storbritannien.

INTERNATIONALT RACENAVN
Norfolk Terrier.

FCI GRUPPE
Gruppe 3 – Terriere

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 9070 Konto: 1639581302
IBAN-nr: DK3090701639581302
SWIFT-kode: VRAADK21

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem