MENU

Størrelse

STOR

Temperament

Moderat

Pelspleje

HØJT

Aktivites-
niveau

MELLEM

4 Hvalpe til salg

Newfoundland

MENTALITET
En af de venligste hunde, der findes. En rolig, elskværdig og tilpasningsdygtig selskabshund også for førstegangshundeejere. Lykkeligst som fuldgyldigt medlem af familien, blid og tålmodig over for børn og imødekommende over for fremmede. Meget glad for vand og går gerne en stor omvej for at komme igennem en vandpyt.

BEHOV
Plads, plads og atter plads. I hjemmet, i haven og i bilen. Det er en meget stor hund, men den er nem at omgås. Den opholder sig gerne udendørs, men er ellers ikke særlig motionskrævende.
AKTIVITETSNIVEAU OG HANDLERADIUS
En stilfærdig kæmpebamse, som i hverdagen bevæger sig roligt rundt i nær kontakt med familien. Dens største glæde er en svømmetur, hvor den instinktivt vil søge at redde hvad som helst og hvem som helst op af vandet, uanset om der er behov for det.

PELS OG PLEJE
Den lange, tætte pels med tyk underuld er nærmest vandskyende, men den kan samle en del snavs, og den fælder betragteligt. Hvis man afsætter en time om ugen til arbejdet med karte og kam, dæmpes generne meget, men det er alligevel ikke en race for rengøringsfanatikere.
TIPS OG TRICKS TIL INDLÆRING OG HÅNDTERING
Racen er let at socialisere. Den er lærenem, og opdragelsen volder sjældent problemer. Den retter sig gerne efter venlige anvisninger, men alene størrelsen gør, at man ikke når langt med magt. Enkelte hanhunde kan være noget udfordrende.

HØJDE
Hanner ca. 71 cm. Tæver ca. 66 cm.

VÆGT
54-68 kg.

FARVER
Sort, hvid/sort eller brun.

SPECIALKLUB
Newfoundlandklubben I Danmark
OPRINDELSE
Formentlig udviklede racen sig fra en blanding af indianernes hunde og de hunde, som spanske og portugisiske fiskere bragte med sig til den nordamerikanske østkyst. De lokale hunde bidrog med størrelse og styrke, de europæiske med glæden ved vand og lysten til at apportere. Hundene hjalp torskefiskerne med at trække garn og både i land og med at bære last og trække kærrer på landjorden. I dag uddanner kystvagten på den franske atlanterhavskyst lette og smidige newfoundlændere som livreddere.

HJEMLAND
Canada.

INTERNATIONALT RACENAVN
Newfoundland.

FCI GRUPPE
Gruppe 2 – Schnauzere, pinschere, molosser og sennenhunde

Find en opdrætter

På koebhund.dk får du som kommende hvalpekøber mulighed for at komme i kontakt med Danmarks dygtigste og mest engagerede opdrættere indenfor alle hunderacer. Her kan du lede efter opdrættere af specifikke racer – eller du kan se, hvilke opdrættere på tværs af samtlige racer, der har hvalpe i nærheden af dig.

Vælg din hvalp og dens opdrætter med største omhu. Brug tid på at finde en opdrætter, du har tillid til og en god dialog med men husk, at opdrætteren også har ret til at sige nej - og de fleste opdrættere ønsker at se deres hvalpekøbere an, før de indgår aftale om salg af en hvalp.

Hele Danmark
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark
Sjælland
Hovedstaden

Kontakt DKK

Dansk Kennel Klub
Parkvej 1
2680 Solrød Strand
56 18 81 00
post@dkk.dk
CVR 11 88 18 15

Bank

Betalinger til Dansk Kennel Klub
Reg. nr.: 5035 Konto: 0001361253
IBAN-nr: DK 45 50350001361253
SWIFT-kode: JYBADKKK

Min side Presse Eksteriørdommer Dyrlæge Regler og instrukser Blanketter Specialklubber Privatlivspolitik Klubsystemer Få rabat som DKK medlem